Potpuno uništena crkva kod Siska, orguljar stradao pod ruševinama tornja /foto/

© AP PhotoZemljotres u Hrvatskoj
Zemljotres u Hrvatskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pod ruševinama crkve svetog Nikole u Žažini kod Lekenika spasioci su više od sedam sati tražili muškarca, crkvenog orguljara, koji je ostao zatrpan pod ruševinama nakon što se u potresu urušio krov crkve.

U crkvi Svetog Nikole i Vida blizu Petrinje organizovana je akcija spasavanja 65-godišnjeg meštanina Stanka Zeca, kojeg je potres zatekao u crkvi. Vatrogasci su došli do njega, ali nažalost, nisu uspevali da uspostave kontakt s njim, prenosi „Jutarnji“.

U trenutku potresa u crkvi su se nalazile četiri osobe. Tri su uspele da pobegnu sa lakšim povredama.

Informaciju je potvrdio načelnik opštine Lekenik Ivica Perović.

Zec, inače svirač crkvenih orgulja, ostao je zarobljen pod ruševinama 15 metara visokog tornja koji se u potresu odlomio i propao u unutrašnjost crkve. Osim njega u crkvi je bilo još troje njegovih kolega, ali su svi uspeli da pobegnu i izvuku se sa lakšim povredama. Na licu mestu su bili lekari i 15-ak vatrogasaca koji su prvo morali devastiranu unutrašnjost crkve iz 18. veka da isprazne od nekoliko desetina tona cigle i šute.

Dovezeno je takođe i jedno komunalno vozilo sa kranom kojim vatrogasci pokušavaju da skinu oslabljene delove cigle . Sumnjaju da bi do novih urušavanja moglo doći.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala