Navaljni izbegava kontrolu - preti mu zatvorska kazna

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaRuski bloger Aleksej Navaljni
Ruski bloger Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uslovno osuđeni Aleksej Navalni izbegava kontrolu koju mu je nametnuo sud, zbog čega može biti zatraženo od suda da mu ukine uslovnu kaznu, saopštila je pres-služba Federalne zatvorske službe.
Navaljni ima dve uslovne kazne: po pet godina u slučajevima „Kirovlesa“ i „Iv Roše“. Prvi slučaj je povezan sa proneverom više od 16 miliona rubalja, a drugi za proneveru više od 30 miliona rubalja.

Zatvorska služba je obratila pažnju na članak magazina „Lancet“ koji je zasnovan na materijalima nemačke klinike „Šarite“. U tekstu se navodi da je Navaljni pušten iz bolnice 20. septembra, a da su mu do 12. oktobra „prošle sve posledice njegove bolesti“.

U službi su podsetili da uslovno osuđena lica snose odgovornost za izbegavanje kontrole krivične inspekcije. Navaljnom, njegovom advokatu i portparolu je upućeno obaveštenje da opozicionar mora da se javi u zatvorsku jedinicu.

Ako se potvrdi da je Navaljni izbegavao kontrolu, „biće preduzete mere po tački 4. člana 190 Krivičnog zakona“ koji predviđa mogućnost da se sudu pošalje zahtev za ukidanje uslovne kazne zatvora.

Podsetimo, Navaljni se nalazi na lečenju u Nemačkoj od posledica trovanja nepoznatom supstancom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala