Milačić podneo krivičnu prijavu protiv predsednika DIK-a

© Sputnjiku ustupila Prava Crna GoraMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Prave Crne Gore i poslanik vladajuće većine u parlamentu Marko Milačić podneo je Višem državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika Državne izborne komisije (DIK), Alekse Ivanovića zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela.

Milačić je u krivičnoj prijavio naveo da je DIK, suprotno zakonskoj obavezi u slučaju ostavke poslanika u Skupštini Crne Gore, odbila da postupi po zakonskoj obavezi o izboru odbornika i poslanika.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, Milačić je naveo da je Ivanović odbio da verifikuje mandat poslanici koalicije Crno na bijelo Suadi Zoronjić, pošto je njen stranački kolega Filip Adžić prethodno podneo ostavku na poslaničku funkciju.

Milačić je istakao da je takvim postupanjem Ivanovića, DIK pokušao da onemogući održavanje jučerašnje sednice parlamenta i usvajanje izmena i dopuna Zakona o slobodi veroispovesti.

„Predlažem da viši državni tužilac, kao nadležni, protiv Alekse Ivanovića pokrene u ovom slučaju izviđaj i krivični postupak zbog navedenih krivičnih dela“, naveo je Milačić.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala