Marko Nikolić ostaje u Moskvi zbog 700 hiljada razloga

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaMarko Nikolič
Marko Nikolič - Sputnik Srbija
Pratite nas
Marko Nikolić preživeo je seču u Lokomotivi iz Moskve, i dobio je punu podršku od novog predsednika kluba Aleksandra Plutnik.

To automatski znači da će Srbin nastaviti sa radom u drugom delu sezone, posle pauze.

Takva odluka donekle i ne iznenađuje, s obzirom na to da bi klub u slučaju prevremenog raskida saradnje morao Nikoliću da plati 700.000 evra za plate u narednih 12 meseci.

Prethodnih sedmica dosta se pričalo i pisalo o sudbini nekadašnjeg trenera Partizana koji ne beleži sjajne rezultate na klupi kluba iz prestonice Rusije, što se ogleda u tek osmoj poziciji na tabeli tamošnje Premijer lige sa 13 bodova zaostatka za vodećim Zenitom.

Ipak, nije Nikolić direktan krivac što se našao u žiži ruskih medija, pošto je situacija u klubu bila katastrofalna zbog sukoba dve struje.

​Nakon što je na čelo kluba stigao novi predsednik Aleksandar Plutnik, on je momentalno stavio tačku na spekulacije oko sudbine srpskog stručnjaka.

„Obavili smo razgovor sa Markom Nikolićem, uživa naše poverenje i nastaviće da radi sa timom na ispunjenju zadataka. To je borba za što bolji plasman na tabeli, kao i borba za pehar Kupa Rusije. Veliki izazovi su pred nama. Računamo na Markove profesionalne kvalitete, koji će omogućiti da naša Lokomotiva napreduje“, poručio je Plutnik.
Roman Pavljučenko - Sputnik Srbija
Rus otkrio detalje drame iz Londona: Navijači su me jurili, jedva sam stigao do kuće Aršavina

U Rusiji je kao i u većini zemalja na snazi pauza, pa će Nikolić imati vremena da „napuni baterije“ za nove izazove.

„Ceo tim, uključujući i trenera je na odmoru. Najvažnije je da igrači prikupe snagu i orni dođu na pripreme za nastavak sezone. Stabilni smo na tabeli, a šef stručnog štaba ima ugovor. Može na miru Nikolić da se priprema za nastavak sezone“, izjavio je novi direktor Lokomotive Vladimir Leončenko, koji je u periodu od 2008. do 2019. godine obavljao funkciju izvršnog direktora.

► Srbiju je izbacio tim koji je „novog Matića“ koristio na pogrešnom mestu

► Ruski trener kao Maraja Keri /video/

► Srbin preživeo težak potres mozga i očarao Ruse fudbalskim umećem /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala