Magična Ruskinja je zaradila novac Abramoviču na sada otpuštenom fudbaleru

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaDijego Kosta
Dijego Kosta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posao koji je Ruskinja Marina Granovskaja obavila transferom Dijega Koste iz Čelsija u Atletiko Madrid dobija na značaju s obzirom na to da je reprezentativac Španije posle tri sezone napustio klub iz španske prestonice.

Granovskaja, prva saradnica vlasnika Čelsija Romana Abramoviča, pre tri godine je dogovorila transfer Koste u Atletiko Madrid za 66 miliona evra, u momentu kada je kontroverzni napadač već počeo da stvara probleme u londonskom klubu.

Time je Granovskaja Čelsiju donela profit od oko 26 miliona evra i rešila se fudbalera koji je sada na novoj prekretnici.

Kosta i Atletiko su doneli odluku da se raziđu posle tri sezone tokom kojih je on postigao svega 19 golova.

Raskid je stupio na snagu odmah, uz gomilu klauzula koje utiču na budućnost 32-godišnjeg napadača.

Ukoliko Kosta bude odlučio da pređe u neki od rivalskih klubova u Španiji moraće da plati 25 miliona evra, odnosno pet miliona ako pojača neki od elitnih klubova u Evropi, ali će dobiti 3,2 miliona zagarantovane zarade ako ode na neko treće mesto, koje ne ugrožava interese Atletika.

Kosta je u svojim najboljim godinama, koje je proveo tokom prvog boravka u Atletiku i Čelsiju, bio jedan od vodećih napadača sveta.

U prvom mandatu u Atletiku, od 2010. do 2014. godine na 135 mečeva je postigao 64 gola, dok je u po povratku iz Čelsija na 81 utakmici 19 puta uspeo da se upiše u strelce.

Kako ocenjuju španski mediji, povratak Koste u Atletiko za ogroman novac iz Čelsija je jedan od najgorih poslova španskog kluba u istoriji, s obzirom na to u kakvim okolnostima se on po drugi put rastao sa klubom. 

► Ruskinja je najmoćnija žena u svetu fudbala i njeno „ne“ zaista znači – „ne“

► Zvezdina tempirana bomba je eksplodirala kad joj vreme nije

► Jedan čovek je pre 25 godina promenio fudbal, a sada bi to da uradi i bivši selektor Srbije

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala