Maduro zahvalio Putinu na ugovoru o nabavci ruskih vakcina protiv kovida

© Sputnik / Karolina Kabral / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Venecuele Nikolas Maduro
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izrazio je zahvalnost ruskom predsedniku Vladimiru Putinu posle potpisanog sporazuma o kupovini 10 miliona doza vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

„Posle nekoliko meseci ozbiljnog i odgovornog rada sa našom ruskom braćom, danas smo potpisali sporazum o kupovini prvih 10 miliona doza vakcine ‘Sputnjik Ve’. Zahvaljujem predsedniku Putinu na ovom važnom koraku na početku masovne vakcinacije u Venecueli“, napisao je Maduro na Tviteru.

​Ranije je potpredsednica Venecuele Delsi Rodrigez saopštila da su postignuti dogovori o isporuci vakcine. Takođe je navela da je zemlja spremna da započne vakcinaciju i izrazila nadu da će vakcinacija početi što je pre moguće.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina se zasniva na proučenoj i proverenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala