Krivokapić: Izmene zakona su pobeda naroda

© Tanjug / MARINA MAKSIMOVICZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je, nakon što je Skupština usvojila izmene Zakona o slobodi veroispovesti, da je to pobeda pravne države i naroda.

„Uprkos opstrukcijama, kršenju Ustava i zakona ove zemlje od strane opozicije, Skupština Crne Gore je usvojila izmene Zakona o slobodi veroispovesti. Tako je, nakon godinu dana, ispravljena nepravda, koju je bivši režim hteo da učini naročito prema SPC, tretirajući je kao ostalu imovinu Crne Gore, koju je krčmio tri decenije“, naveo je Krivokapić na Tviteru.

​On je ocenio da su sada sve verske zajednice, bez izuzetka, jednake pred zakonom.

„Ovo je pobeda pravne države, ali i naroda koji je tu državu branio na ulici punih 12 meseci. Večeras je država rukama tog naroda u Skupštini i odbranjena“, napisao je Krivokapić.

Premijer Crne Gore je ocenio je da Državna izborna komisija krši Ustav i da je to krivično delo.

​„Svi koji su prekršili Ustav i zakone ove države odgovaraće“, poručio je Krivokapić na Tviter nalogu.

„Još jednom smo se uverili da je Ustav Crne Gore za DPS isto što i salveta iz luksuznih hotela koje su pohodili. Dobili smo poverenje građana da menjamo Crnu Goru na bolje i to niko ne može da zaustavi“, poručio je Krivokapić.

Skupština Crne Gore noćas je usvojila izmene Zakona o slobodi veroispovesti, pošto je potvrdila mandat novoj poslanici GP URA Suadi Zoronjić, posle ostavke poslanika Filipa Adžića.

Državna izborna komisija je prethodno odbila da potvrdi mandat Zoronjić.

Pročitajte još

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala