Jokić tripl-dablom presudio Hjustonu, Bogdan odličan u pobedi Atlante /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillNikola Jokić u dresu Denver Nagetsa
Nikola Jokić u dresu Denver Nagetsa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski košarkaši u NBA ligi, koji su u noći između ponedeljka na utorak istrčali na parket, pružili su fantastične partije. Nikola Jokić je po običaju predvodio Denver do trijumfa, i to prvog u sezoni u dosadašnja tri meča, ostvarivši tripl-dabl učinak od 19 poena, 12 skokova i neverovatnih 18 asistencija protiv Hjustona rezultatom 124:111.

Bogdan Bogdanović je u pobedi Atlante nad Detroitom ubacio 17 poena uz pet skokova i isto toliko uspešnih dodavanja. Zapaženu rolu u tesnom porazu Oklahome od Jute Džez 109:110 nije imao Aleksej Pokuševski, koji je za nešto više od 14 minuta provedenih u igri zabeležio samo dva skoka.

Nikola Jokić se ponovo igrao košarke i zaista je centar iz Sombora uživao na parketu, ostvarivši lični rekord po broju asistencija u jednom meču - 18, a neke od njih bile su zaista spektakularne. Srpski majstor košarke imao je još tri ukradene lopte i blokadu.

Posle poraza od Sakramento Kingsa i Los Anđeles Klipersa došao je red i da "grumenje" upiše prvi trijumf, a najbolji su bili, kao i u većini slučajeva Jokić i Džamal Marej, koji je postigao 21 poen, pet skokova i dve asistencije.

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić - Sputnik Srbija
Jokić kritikovao sebe: Moja statistika? Šta ona oslikava? /video/

S druge strane, najbolji u redovima "raketa" bio je Džejms Harden sa 34 poena, dok je Vud brojao do 23. Treba uzeti u obzir da je Hjuston i dalje bez Kazinsa, Gordona, Džonsa, Vala, jer je ekipa pogođena koronavirusom.

To je i razlog što se Denveru suprotstavilo svega devet igrača Rokitsa, ali to nije sprečilo Hardena da priredi šou. Popularna "brada" pogodila je u drugoj četvrtini tri vezane trojke, ali su "rakete" bile na "minus 10" na poluvremenu, najpre zahvaljujući Jokiću koji je koševima i asistencijama "bombardovao" protivnika. 

Takođe, presudio je veći broj rasploživih košarkaša Denvera, koje je na raspolaganju imao trener Majk Meloun.

Nije samo Jokić blistao od srpskih asova u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Identičan slučaj bio je i sa Bogdanom Bogdanovićem, koji je nedavno dres Sakramento Kingsa zamenio Atlantinim.

I tim iz Džordžije prema komentarima navijača već izgleda drugačije, svežije, moćnije, a jedan od razloga je i dolazak nekašnje zvezde Partizana i Fenerbahčea.

Bogdan Bogdanović je trijumfu Atlante nad Detroit Pistonsima 128:120 doprineo sa 17 poena za 30 minuta provedenih na parketu, za maksimalan učinak tri od tri Atlante na startu nove sezone. Posle Čikaga i Memfisa, pao je i Detroit. Srbin je šutirao trojke 5/7.

NBA rezultati

utorak

Atlanta - Detroit 128:120

Bruklin Nets - Memfis 111:116 (posle produžetka)

Oklahoma - Juta Džez 109:110

Denver - Hjuston 124:111

Los Anđeles Lejkers - Portland 107:115

► Marjanović dobio minute, Avdija nadomak dabl-dabla, Bjelica neprimetan /video/

► Trojka kao zicer – košarkaški revolucionar kao mašina /video/

► Bjelica odličan u novoj pobedi Sakramento Kingsa /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala