I Turska želi da proizvodi rusku vakcinu „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaAmpula sa vakcinom "Sputnjik Ve"
Ampula sa vakcinom Sputnjik Ve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska i Rusija pregovaraju o zajedničkoj proizvodi vakcine protiv virusa korone, izjavio je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.
„Što se tiče vakcine „Sputnjik Ve“, juče je tokom sednice Saveta ministara, ministar zdravlja izjavio da ta saradnja ide normalnim tokom, radi se ne samo o jednostranim isporukama vakcine, već o zajedničkoj proizvodnji ove vakcine. Rad u tom pravcu se pozitivno odvija“, rekao je Čavušoglu na pres-konferenciji sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

Lavrov je, sa svoje strane, dodao da rusko-turski odnosi ne zavise od zapadnih pritisaka i da su postali strateški još pre uvođenja nelegalnih sankcija. On je naglasio da dve države vode nezavisnu spoljnu politiku i da koordinisano promovišu svoje interese, poštujući ravnotežu.

„Ovim Rusija i Turska izazivaju nezadovoljstvo na Zapadu onih koji žele da primenjuju metode nelojalne konkurencije u svim oblastima, kako u ekonomiji, energetici, vojno-tehničkoj saradnji ili drugim sferama“, dodao je šef ruske diplomatije.

Lavrov je saopštio da će Moskva i Ankara nastaviti vojno-tehničku saradnju, bez obzira na pritiske Vašingtona.

„Mi cenimo, kako je više puta naglašavao Putin, principijelno raspoloženje naših turskih kolega da nastave saradnju u toj oblasti, bez obzira na nastavak nelegalnih pritisaka Vašingtona koji otvoreno lobira za interese američkih proizvođača uz pomoć netržišnih i nelegitimnih metoda“, zaključio je ruski ministar.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala