Golac za Sputnjik o „rimskom“ Partizanu: Cela ta priča... Molim vas, budimo ozbiljni

Pratite nas
Na prošlonedeljnoj skupštini FK Partizan doneta je odluka da klub po uzoru na stari Rim formira Senat u kojem će biti svi viđeniji partizanovci, tako je poručio potpredsednik Vladimir Vuletić.

Legendarni Ivan Golac koji je od 1968. do 1978. godine nosio crno-beli dres, da bi u sezoni 1989. godine seo na klupu trofejnog kluba, otkrio je u razgovoru aza Sputnik šta misli o pomenutoj ideji, kao i da li je bilo kontakta od strane kluba.

„Nije, niti očekujem. Jedan Neron je bio previše za planetu, desetine hiljada nerona sada hoće da nam podmetnu. Rugaju nam se. Zna se kako se radi u ozbiljnom klubu, a u zna se kako se radi u Partizanu, kako se generalno kod nas prave skupštine. Prave se od podobnih. Ivan Golac je uvek bio svoj, čak i pre rođenja. Ali nisam bitan ja, bitan je Partizan, mene samo zanima da bude što bolji i što moćniji. A cela ova priča sa Senatom... Molim vas, budimo ozbiljni“, rekao je Golac.

Na našu konstataciju da se niko ne šali, kao i da je to posle skupštine poručio potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, Golac je istakao šta zapravo misli o radu aktuelne uprave na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem, direktorom Milošem Vazurom i pomenutim Vuletićem.

​„Partizan plaća ceh zbog jedne loše organizacije. Improvizacija odavno ne prolazi nigde, samim tim ni kod nas, a ovo su sve posledice. Ne može svako da dođe u Partizan i da vodi klub. Ne kažem da su ovi trenutno isključivi krivci, ali snose deo odgovornosti za ono što se dešava i što klub kuburi s rezultatima, a Zvezda osvaja titule. Partizan trpi zbog lošeg vođenja kluba u poslednjih 20 i 30 godina. Partizan koji dolazi u situaciju da u ovoj našoj ligi bude treći ili četvrti. To je prosto nezamislivo i nedopustivo. Teško da će se nešto u skorije vreme promeniti“, smatra Golac.

Stručnjak kojem su Karpati iz Ukrajine bili poslednji klub još 2003. godine, nema dilemu oko toga ko će biti novi šampion Srbije na kraju sezone, s obzirom na to da lider Crvena zvezda ima devet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca – ljutog rivala iz Humske.

„Mislim da je već u prvih mesec, dva, praktično sve bilo rešeno. U daleko ozbiljnijim ligama je to velika razlika, a kamoli u Superligi. U Srbiji i prosečan klub kada napravi toliku razliku, niko ne može da ga stigne. Jasno je da Zvezda neće prosuti toliku bodovnu prednost“, kaže Golac.

► Spektakl navijača Partizana za 50. rođendan /video/

► Partizanu je desni bek misaona imenica, legendarni Milivoje za Sputnjik otkrio rešenje

► Partizan po uzoru na stari Rim formira Senat

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala