Gajger najbolji u Obersdorfu!

© Sputnik / Mihail Mokrušin / Uđi u bazu fotografijaKarl Gajger, nemački ski skakač
Karl Gajger, nemački ski skakač - Sputnik Srbija
Pratite nas
Karl Gajger, nemački ski skakač, pobedio je u Oberdsorfu – prvoj stanici na turneji Četiri skakaonice.

Gajger se nalazi u sjajnoj formi i to je potvrdio u Obersdorfu gde je u prvoj, a potom i u drugoj seriji bio prvoplasirani ski skakač.

Nemački takmičar u prvoj seriji skočio je 127 metara, u drugoj 136,5 i na kraju je ukupno skupio 291,1 poen. To je bilo za 2,8 više od drugoplasiranog Kamila Stoha.

Poljak je fenomenalno skočio u drugoj seriji, te ga je pobede koštala nešto slabija uvodna runda u kojoj je imao 3,8 poena manje od Gajgera.

Treće mesto zauzeo je Norvežanin Marius Lindvik sa šest poena manje od Nemca, dok su četvrti i peti završili Halvor Egner Granerud i Markus Ajzenbihler.

Šesto mesto pripalo je Austrijancu Kamilu Stohu, a prvih deset kompletirali su još Andrzej Stekala, Filip Ašnevald, Anže Lanišek i Žiga Jelar.

Prva stanica turneje Četiri skakaonice nije razočarala, razlike između vodećih takmičara veoma su male i bez sumnje nas očekuje nekoliko zanimljivih dana u svetu ski skokova.

Sledeći je na programu Garmiš-Partenkirhen (1. januar, 14h), potom sledi Insbruk (3. januar 13.30), dok je poslednja stanica Bišofshofen (6. januar 16.45.

​► Drama i težak poraz – Nenadić trku za finale okončao crvenim kartonom /video/

Partizan „potopio“ njegov bivši igrač – Zvezda ide u finale

Hokejaš koji je ispisao istoriju u Americi vraća se u Rusiju

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala