Dali ste svoj sud o selektoru – Srbija je u velikom problemu

© Tanjug / TANJA VALICSlaviša Kokeza
Slaviša Kokeza - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kraj kalendarske godine se bliži, a Srbija u danima koji su usledili po odlasku Ljubiše Tumbakovića sa pozicije selektora fudbalske reprezentacije nije se ni korak približila odgovoru na pitanje – ko će prihvatiti obavezu i povede u pohod na plasman na Mundijal 2022. godine u Kataru.

Ako je verovati vašim odgovorima – takav ne postoji, što je bila jedna od opcija u anketi gde su kao kandidati predloženi Dragan Stojković Piksi, Veljko Paunović, Vladan Milojević, Nenad Lalatović, Savo Milošević i Slaviša Jokanović.

Od 1.292 odgovora na pitanje „Koji selektor bi sigurno odveo Srbiju na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine?“ 53 odsto je bilo za opciju da – takav ne postoji.

Piksi, fudbalska legenda, nekadašnji funkcioner i sadašnji nezaposleni trener je dobio 18,7 odsto glasova, a za njim je Paunović, menadžer engleskog Redinga i trofejni selektor mlade reprezentacije Srbije sa 11,8 odsto.

Treći izbor je Vladan Milojević, bivši trener Crvene zvezde sa 6,1 odsto, a sledi trener Vojvodine Nenad Lalatović sa 4,1 odsto.

Na začelju je tandem bivših fudbalera, trenera i legendi Partizana – Savo Milošević je dobio 3,3 odsto glasova, a Slaviša Jokanović 3,0 odsto.

Sva ta imena su provejavala u javnosti od momenta kada je Tumbaković završio svoj mandat u Fudbalskom savezu Srbije, kada je rečeno da je potpredsednik tog tela Marko Pantelić zadužen za razgovore sa potencijalnim naslednicima.

​Piksi je kao prvi pik bio tema i pre utakmica sa Norveškom i Škotskom u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo, koje su okončane neuspehom i potonjom smenom Tumbakovića, shodno čemu je peta Zvezdina zvezda ponovo izletela u prvi plan.

Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija
Da li je Srbija u Inđiji dobila selektora?

Pojavio se Stojković iznenada u Srbiji, na otvaranju japanske fabrike guma u društvu državnog vrha Srbije što je prihvaćeno kao znak da bi uskoro mogao da dobije prvi posao posle odlaska iz Kine, od koga i dalje zarađuje.

U svetlu tih spekulacija se samo jednom obratio javnosti i istakao da „treba svi da ga žele“ na selektorskoj poziciji, a to je znak za ostvarenje jednog oblika famoznog „društvenog konsenzusa“ u čemu značajnu reč imaju organizovane grupe navijača Crvene zvezde, sa kojim Stojković već ima istoriju prožetu neprijateljskim tonovima.

Konsenzus, bar u Srbiji, postoji oko Veljka Paunovića, gospodina u svetu fudbala koji je ovoj zemlji doneo naslov šampiona sveta, sa igračima mlađim od 21 godine na Novom Zelandu pre pet godina.

 

© AP Photo / Kamil KrzaczynskiSrpski trener Veljko Paunović
Dali ste svoj sud o selektoru – Srbija je u velikom problemu - Sputnik Srbija
Srpski trener Veljko Paunović

Momci sa kojima se tada popeo na krov Evrope bi u narednom periodu trebalo da budu okosnica nacionalnog tima, ali je sasvim jasno i da aktuelni menadžer Redinga ima lošu istoriju, sa još jednom jakom institucijom – Fudbalskim savezom Srbije.

Vladan Milojević nema te probleme – treći je u pitanju i ima ime i prezime. Navodno Milojević ne želi da sarađuje sa Vladimirom Matijaševićem, sportskim direktorom reprezentacije sa kojim je ne tako davno sarađivao u Čukaričkom, a i pod čvrstim je ugovorom sa arapskim novcem.

Ime Nenada Lalatovića se pojavilo u svetlu previranja u Vojvodini, klubu kome je ove godine doneo trofej u Kupu Srbije.

Živopisna ličnost poput bivšeg kapitena Crvene zvezde ima običaj da u poslednje vreme govori o svojoj baštini u novosadskom klubu, provejava misao o odlasku, a takođe zbog bliskosti vrhu vlasti, Lalatović je uvek u pričama o nekakvim pozicijama.

Za kraj, Vladimir Ivić i Slaviša Jokanović, mladi treneri ekstremnog talenta sa zajedničkim iskustvom katastrofe u Votfordu, izvesno je da ne bi želeli da stavljaju na kocku svoj renome za stvar u koju se ne veruje – plasman na Svetsko prvenstvo.

 

© AP Photo / GEOFF CADDICKSrpski trener Slaviša Jokanović
Dali ste svoj sud o selektoru – Srbija je u velikom problemu - Sputnik Srbija
Srpski trener Slaviša Jokanović

Skupština Fudbalskog saveza Srbije bi u martu trebalo da pruži odgovore na sva pitanja, najkasnije, ali bi nekakva brža odluka, pa i za vreme praznika, donela utisak da će se možda, nekako, čudom, desiti da za dve godine slušamo himnu Srbije na jednoj od dve najveće sportske smotre sveta.

► Superagent odvodi Jovića na Ostrvo?

► Terzić pričao o selektoru, pa „pecnuo“ Vidića: Sujeta velikih je ogromna

► Dve velike prepreke dele Piksija od klupe Srbije

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala