Zapadna medicina izabrala loš put: Ako bude novih virusa, hoćemo li se vakcinisati tri puta nedeljno?

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaPriprema vakcine protiv kovida "Gam-KOVID-Vak" na poliklinici u Novosibirsku
Priprema vakcine protiv kovida Gam-KOVID-Vak na poliklinici u Novosibirsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pandemija virusa korona otkrila je probleme zapadnog društva, između ostalog u Bugarskoj, uključujući i u oblasti zdravstvenog sistema koji ne funkcioniše uvek dobro, smatra bivši vicepremijer i nekadašnji ministar obrazovanja, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Sofiji Danijel Vilčev.

Bivši ministar je priznao da ne planira dobrovoljno da primi vakcinu protiv korone. Vilčev je naglasio da se ne pridržava nikakvih teorija zavere i da tema vakcinacije, prema njegovim rečima, pokreće pitanja kod bilo koje razumne osobe.

„Ako nam kažu da nećemo moći nigde da putujemo, niti da idemo na posao, mi ćemo se, naravno, svi vakcinisati. Ali pitanje je sledeće: 'U redu, primićemo vakcinu, ali kada treba ponovo da se vakcinišemo?' To pitanje je od ključnog značaja. Da li govorimo o vakcini poput polio vakcine koje se primaju dva puta, ali generalno dugoročno rešavaju to pitanje? Ili o nečemu poput vakcine protiv gripa kada ćemo morati da se vakcinišemo na svakih šest ili 12 meseci?“, izjavio je Vilčev u nedelju za televiziju „bTV“.

On je dodao da bi u budućnosti mogle da se pojave i druge vakcine i drugi virusi kada će stanovništvo morati da primi vakcinu protiv postojećih bolesti, virusa korona i nekog novog virusa.

„Tada će se ispostaviti da treba da se vakcinišemo ponedeljkom, sredom i petkom“, istakao je bivši potpredsednik vlade.
Vakcina - Sputnik Srbija
Bugarski naučnik: Vakcine nisu jogurt – potrebno je odobrenje nacionalnog regulatora

Prema rečima dekana, put koji je izabrala zapadna medicina neće dovesti svet do nečega pozitivnog. Kako je objasnio, stanovništvo u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama koje je u osetljivim grupama, dospelo je tamo, jer se zdravstvo usredsredilo na lečenje, a ne na to da sprovodi prevenciju obolevanja i spreči razvoj bolesti.

„Mi stavljamo akcenat na to da uzmemo tabletu kada nas boli glava, umesto da otkrijemo zbog čega nas boli. I u tome je problem, prema mom mišljenju“, smatra bivpi ministar.

Podsetimo, u Bugarskoj je u nedelju 27. decembra počela dobrovoljna vakcinacija stanovništva. Među prvima su se vakcinisali medicinski radnici. Vakcinisani građani treba da ponove primanje vakcine 18. januara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala