Budućnost je pred EPS-om – kakva? /video/

Pratite nas
Reorganizacija, restrukturiranje, deregulacija... samo su neki od pojmova koji su se pojavljivali i o kojima se još govori, u političkim nastupima, na stručnim konferencijama, za kafanskim stolom...po pitanju tranzicije JP Elektroprivrede Srbije.

Proces najavljivan, započet i nedovršen. Put EPS-a iz javnog preduzeća, nastalog od nekadašnje Združene elektroprivrede Srbije do moderne, uspešne profitabilne kompanije još traje i čini se da se cilj nazire. Problem je samo u tome što taj cilj, izgleda, ni sami kreatori procesa nisu baš do kraja definisali, pa je nejasno kako će novi EPS funkcionisati na tu zadatu a nedorečenu temu.

O tome šta je do sada urađeno, da li se i gde grešilo, da li smo slepo kopirali druge, slušali ino naloge, ne sagledavši da li oni EPS-u i državi Srbiji, čije je najveće preduzeće, donose baš boljitak ili... šta još i kako treba da se uradi da bi EPS bio uspešna, profitabilna kompanija, konkurentna na domaćem i inostranom tržištu, jednom rečju – da ostane i odista bude zamajac privrede Srbije (poštapalica koju mnogi vole da koriste) u današnjoj „Energiji Sputnjika“ Jelica Putniković razgovara sa mr Željkom Markovićem, liderom za energetiku i industriju u konsultantskoj kući „Dilojt Srbija“, koji je kao direktor EPS Snabdevanja i EPS Distribucije i sam učestvovao u procesima dosadašnje tranzicije EPS-a.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala