Srbiju je izbacio tim koji je „novog Matića“ koristio na pogrešnom mestu

© REUTERS / GLYN KIRKSkot Mektomini
Skot Mektomini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Škotske je doživela veliki uspeh pobedom nad nacionalnim timom Srbije koji joj je obezbedio plasman na Evropsko prvenstvo, ali u tom timu nije bilo sve sjajno, što baca novu senku na debakl srpskog tima.

Srbija je bila uverena u prolaz dalje, naročito posle utakmice u Norveškoj u polufinalu baraža, ali su se njenim igračima „vezale noge“ u Beogradu u duelu sa inspirisanim škotskim timom.

Jedan od najvažnijih šrafova ekipe selektora Stiva Klarka bio je Skot Mektomini, fudbaler Mančester junajteda i projektovani naslednik Nemanje Matića u toj ekipi.

Mladi Škot je primarno defanzivni vezista, ali je u nacionalnom timu nastupao kao desni štoper, što nije njegova prirodna pozicija, međutim i u toj ulozi je uspeo da odgovori na sve zahteve.

Nekoliko meseci posle utakmice u Beogradu, selektor Klark je priznao da je Mektominija koristio na pogrešnom mestu, naročito posle partija koje je Škot pružao na startu sezone u Premijer ligi za Mančester junajted.

Skot je bio sjajan, verovatno je da sam ga loše koristio u ekipi jer sam ga smeštao na poziciju štopera, ali je on toliko sposoban da se adaptira... On ima toliko samopouzdanje da sam mislio da se svi rivali samo odbijaju od njega“, rekao je Klark.

Selektor je istakao i da je sa Mektominijem razgovarao o promeni pozicije.

„Rekao mi je da ne sumnjam da će on moći da uradi sve što tražim od njega. To je i dokazao, iznosio je loptu iz poslednje linije, bio je siguran u posedu i pokazao da je vrhunski atleta“, naveo je Klark.

Mektomini je tokom prethodnih godina u Junajtedu sazrevao uz Matića, a ove sezone je se ustalio u startnoj postavi i najbolji je vezni igrač tima menadžera Olea Gunara Solskjera.

► Ruski trener kao Maraja Keri /video/

► Rus otkrio detalje drame iz Londona: Navijači su me jurili, jedva sam stigao do kuće Aršavina

► U legendarnoj „sedmici“ je davio rivala – i ostao bez kazne /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala