Otkriven identitet bombaša samoubice iz Nešvila, pojavio se i novi snimak /video/

© AP Photo / Andrew NellesEksplozija u američkom gradu Nešvilu
Eksplozija u američkom gradu Nešvilu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke vlasti identifikovale su bombaša iz Nešvila koji je podmetnuo razornu eksplozivnu napravu u beli kamper, čija je eksplozija izazvala veliku štetu u tom gradu u državi Tenesi. Identitet bombaša utvrđen je na osnovu DNK analize ljudskih ostataka nađenih na mestu eksplozije.

Radi se o Entoniju Vorneru (63), koji je poginuo u eksploziji, saopštio je tužilac Don Kokrejn.

​Motivi napada i dalje nisu poznati, a FBI, koji vodi istragu, ranije je saopštio da je „Vorner ličnost za koju su zainteresovani“, te da je njegov dom u gradu Entiohu pretresen.

Tamo su uzeti i uzorci DNK koji su upoređeni sa ostacima ljudskog tela nađenim na mestu eksplozije i utvrđeno je da se poklapaju.

​Vlasti su saopštile da je eksplozija „namerni čin“ i da se radi o bombašu samoubici.

​U eksploziji u Nešvilu, koja se dogodila u rano jutro na katolički Božić, tri osobe su povređene, a 40 zgrada je oštećeno ili srušeno.

Neposredno pre eksplozije, iz belog kampera u kom je bila bomba, emitovana je snimljena poruka „ovo područje mora biti evakuisano“, kao i pesma „Dauntaun“ Petule Klark.

Nešvilska policija objavila je i novi snimak momenta eksplozije. Na snimku se vidi beli kamper i policajac koji prolazi nedaleko od njega pred samu eksploziju bombe.

​Policija je ranije saopštila da ih je anonimni poziv nedugo pre eksplozije obavestio da se u blizini čula pucnjava, pa je patrola izašla na teren.

Gradonačelnik Nešvila Džon Kuper proglasio je vanrednu situaciju u centru grada, koja uključuje i policijski čas.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala