Vučić: Tri prioriteta za 2021. godinu /video/

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najvažniji interes Srbije u predstojećoj godini je očuvanje mira i stabilnosti, drugi najvažniji cilj je briga o zdravlju građana i pobeda nad korona virusom, a treći - dalje poboljšanje životnog standarda, istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

„Ono što je prioritetni interes Srbije u predstojećoj godini je da, uprkos teškim i složenim, i međunarodnim i regionalnim prilikama, sačuvamo u potpunosti mir i stabilnost u regionu i našoj zemlji, uz očuvanje vitalnih nacionalnih i državnih interesa“, rekao je Vučić na novogodišnjoj pres konferenciji.

Predsednik je istakao da, imajući u vidu značajno promenjene spoljnopolitičke okolnosti, kao i donekle promenjene regionale odnose, ostvarenje tog zadatka neće biti jednostavno, ali da je zajedničkim radom predsednika i vlade moguće ostvariti najbolj rezultate, sigurnost i izvesnu budućnost za građane.

Vučić je istakao da je drugi najvažniji cilj briga o zdravlju građana, kao i kako pobediti korona virus i unaprediti zdravstveni sistem.

Treć i važan cilj je dalje poboljšanje živnotnog standarda građana, kroz povećanje plata, penzija i drugih primanja, kao i kroz povećanje ulaganja u čistiji vazduh, do boljlih puteva, pruga, izgradnje sekundarne mreže gasovoda, ulaganja u energetsku efikasnoist, u snažniju vojsku i policiju..

„Naši planovi su veliki i ambiciozni“, konstatovao je Vučić.

Očekujem i ruske vakcine pre kraja godine  

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da pre kraja godine stignu i prve količine vakcine iz Rusije.

„Ali to ništa ne znači dok ne dobiju dozvolu Agencije za lekove Srbije. Očekujemo i dodatne količine vakcina iz drugih zemalja, pregovaramo i sa zapadnim proizvođačima, kao i kineskim i nadamo se da će i oni regustrovati svoju vakcinu Sinovak", naveo je Vučić.

On je naveo da bi  tokom janara trebalo u Srbiju da stigne još 76.000 ili 77.000 Fajzerovih vakcina i najavio da bi u januaru trebalo da bude vakcinisan najveći deo zdravstvenih radnika u kovid sistemu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala