Novak: Sankcije će se negativno odraziti na „Severni tok 2“, ali će biti završen

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda „Severni tok 2“
Izgradnja gasovoda „Severni tok 2“  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izgradnja magistralnog gasovoda „Severni tok 2“ se nalazi u visokom stepeni pripravnosti, pošto su za njega zainteresovani evropski partneri, saopštio je potpredsednik Vlade Rusije Aleksandar Novak.
„Severni tok 2 je se nalazi u visokom stepenu pripravnosti. On je komercijalni projekat za koji su zainteresovani. Pre svega, naši inostrani partneri, evropski partneri su zainteresovani za isporuku visoko ekološkog izvora energije. Siguran sam da će Severni tok 2 biti završen, tim pre što su u toku završni radovi“, rekao je Novak televiziji Rusija 24.

On je naveo da će se sankcije, o kojima se sada govoru, negativno odraziti na komercijalne projekte.

„Moraćemo se nekako prilagoditi, ako takve mere preduzmu država koje pokušavaju da zaustave realizaciji ovakvih projekata. Već postoje takve mere. Nastavićemo da radimo, kao što smo radili u tim uslovima“, dodao je on.

Ranije je agencija Rojters, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom, saopštila da administracija američkog predsednika Donalda Trampa planira da usvoji novi paket sankcija protiv projekta „Severni tok 2“ u bliskoj budućnosti. Istaknuto je da ograničenja verovatno neće biti usmerena na vladu ili zvaničnike.

 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala