Najbolji mladi fudbaler sveta je postao „nevidljiv“ – da li „Đavoli“ imaju rešenje?

© REUTERS / LEON KUEGELERDžejdon Sančo
Džejdon Sančo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Borusija Dortmund ne blista ove sezone i nalazi se tek na petom mestu Bundeslige sa velikih osam bodova zaostatka u odnosu na lidera Bajern Minhen. Loši rezultati „milionera“ poklopili su se sa očajnom formom u kojoj se nalazi nekada najskuplji i najbolji mladi fudbaler sveta Džejdon Sančo.

Supertalentovani Englez koji je prošao fudbalsku obuku u Mančester sitiju, da bi zatim pobegao glavom bez obzira sa „Etihada“ u Dortmund (čitaj: transfer iznosio osam miliona evra), jer kod Gvardiole nije bio ni blizu da bude standardan u prvom timu, imao je od 2017. godine dve fantastične sezone u Borusiji, obe sa dvocifrenim brojem golova i asistencija, a onda je usledio slobodan pad, koji još traje...

Praktično mu se ne nazire kraj. I to je zabrinjavajuće.

Sto miliona manje

Nakon što je u debitantskoj sezoni u Bundesligi na 34 utakmice za „milionere“ postigao 12 pogodaka uz 17 aistencija, već u narednoj mu je pošlo za nogom da unapredi, već strašne brojke.

Na krilima Džejdona Sanča Dortmund je, ojačan ubicom golmana Erlingom Halandom, stigao do drugog mesta u sezoni 2019/20, a reprezentativac Engleske je sebe ugradio u taj uspeh sa 17 golova i asistencija na 32 meča.

Nije bilo realno očekivati da će Sančo u novoj sezoni, pogođenoj koronavirusom, sa svega 20 godina uspeti lestvicu da podigne na još viši nivo, ali su stručnjaci prognozirali da konstantna mora da postoji i da će lucidni dribler ponovo činiti čuda na terenu, izluđujući „tunelima“ protivničke odbrane, savršenim završnim pasovima „hraniti“ neumornog Norvežanina Halanda, i da će Dortmund uz Bajern ponovo biti kandidat za titulu.

A, onda se dogodilo potpuno suprotno. Horor period u koji je zapao Džejdon Sančo, momak čija je tržišna vrednost u jednom trenutku procenjena na impoznatnih 130 miliona evra, prema specijalizovanom fudbalskom sajtu „transfermarkt.de“.

Kristijano Ronaldo na prijemu nagrade za fudbalera veka - Sputnik Srbija
Ronaldo dobio nagradu za fudbalera veka
Srozala se cena Sanču za 30 miliona evra od početka ove sezone, a direktan razlog za to je katastrofalna statisika i činjenica da ga nema na terenu. Da, Sančo je postao „nevidljiv“, a ekipa trpi, i tek je peta na tabeli.

Verovali ili ne, isti onaj Džejdon Sančo koji je zadavao glavobolje protivnicima, sada na svom kontu na 11 utakmica ima nula golova i pet asistencija.

​Buđenje iz noćne more na „Teatru snova“?

Ni očajna statistika i katastrofalna forma nisu oterali i uplašili zainteresovane klubove, a prvi u redu je Mančester junajted.

„Crveni đavoli“ spremni su da već u januaru, kada počinje zimski prelazni rok, izdvoje 100 miliona evra u zamenu za potpis engleskog“ bisera“.

Njegov novi sjaj trenutno se ne vidi i ne nazire u Bundesligi.

Mančester junajted i menadžer Ole Gunar Solskjer su ubeđeni da bi Sančo vaskrsao na „Old Trafordu“ i učiniće sve da urade ono što u prethodna dva prelazna roka nisu, kada su pokušavali da dogovore transfer sa Borusijom Dortmundom.

Nema dileme da će naredni dani dati odgovor na pitanje kakva je sudbina nekada najskupljeg i najboljeg mladog fudbalera, koji je nestao s fudbalske mape.

► Zamenio je Bilića i odmah digao prašinu – šokirao je šampiona /video/

Decenijska životna drama slavnog fudbalera: „Hoću da umrem na terenu“

► Superagent odvodi Jovića na Ostrvo?

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala