Ministarstvo odbrane Rusije predstavilo jurišni dron „Orion“

Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je na svom sajtu kalendar za 2021. godinu sa primerima modernog naoružanja, gde je prvi put zvanično predstavilo fotografiju jurišnog drona „Orion“.
Na fotografiji je letelica napravljena u okviru razvojnog programa „Inohodec“, sa nekoliko avionskih bombi KAB-20. Bombe su teške 21 kilogram, imaju visokoeksplozivne fragmentacione bojeve glave od sedam kilograma, opremljene su satelitskim ili laserskim sistemima za navođenje i namenjene su za veoma precizno uništavanje lakih oklopnih vozila i neprijatelja. Uređaj je predstavljen u dizajnu pustinjske kamuflaže.
Dron na nišanu - Sputnik Srbija
Rusija pravi novo oružje za odbranu od bespilotnih letelica

Ministarstvo je u kalendaru za 2021. godinu predstavilo i fotografije teške jurišne bespilotne letelice „Ohotnik“ i lovca pete generacije Su-57, podmornice klase „Borej“, tenka T-90M „Proriv“, BMP „Armata“ i druge savremene tehnologije.

„Orion"

Projekat je započet 2011. godine na zahtev Ministarstva odbrane Rusije.  

Orion“ spada u klasu dronova sa letom srednje visine i sa dugim trajanjem leta. Maksimum leta će mu biti najmanje jedan dan sa maksimalnom visinom od oko osam hiljada metara. Dron je težak 1.100 kilograma, nosivost mu je 250 kilograma.

Prvi prototip je napravljen još 2015. godine, a ispitivanja su započeta 2016. godine. Verzija za izvoz je predstavljena na aeromitingu MAKS-2017.

Potpisivanje prvog serijskog ugovora za isporuku dronova „Orion“ između Ministarstva odbrane i kompanije „Kronštadt“ je nastalo na forumu „Armija-2020“. Prvi set bespilotnog kompleksa prebačen je u eksperimentalnu vojnu eksploataciju u aprilu 2020. godine.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala