„Maštam da putujem po Rusiji Transsibirskom železnicom“: Neostvareni san Angele Merkel

© AP Photo / Markus SchreiberAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u intervjuu za časopis „DB-Mobil“ kompanije „Nemačke železnice“ da i dalje mašta da se kroz Rusiju vozi Transsibirskom železnicom.
„I dalje sanjam o vožnji Transsibirskom železnicom kroz Rusiju ili vožnji kroz Stenovite planine u Americi, ali za sada ništa nije isplanirano“, rekla je kancelarka.
© Flickr / Andi GentschTranssibirska železnica
„Maštam da putujem po Rusiji Transsibirskom železnicom“: Neostvareni san Angele Merkel - Sputnik Srbija
Transsibirska železnica

Merkelova je takođe odgovorila na pitanje koje ciljeve želji da ostvari u preostalom vremenu na funkciji kancelarke.

Prema njenim rečima, pandemija je „pokazala da moramo da ulažemo više napora u digitalizaciju“. Takođe je primetila da je neophodno da se „ubrzaju“ veliki strateški projekti poput proizvodnje akumulatora u Nemačkoj, korišćenje vodonične energije, kao i „ozelenjavanje“ ekonomije.

Angela Merkel - Sputnik Srbija
Ruske železnice obećale Merkelovoj „putovanje iz snova“

„Bez takvih inovacija nećemo uspeti da zaustavimo klimatske promene i da pritom ostanemo ekonomski uspešni“, izjavila je kancelarka.

Odgovarajući na pitanje koja joj je odluka kao kancelarki bila najteža, Merkelova je rekla da je to borba protiv pandemije, nazivajući je „izazovom demokratije“.

„Činjenica da federacija i savezne države ograničavaju slobode zaštićene pravom jedna je od najtežih odluka tokom mog mandata. Ipak, ove odluke su u bukvalnom smislu bile neophodne“, zaključila je ona.

Ranije je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Merkelove u odeljku „Moj san“ bilo napisano „Putovanje Transsibirskom železnicom od Moskve do Vladivostoka“.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala