Krenuli ka Žabljaku, zalutali zbog navigacije: Detalji spasavanja šestoro Rusa zavejanih na Zlatiboru

© Foto : Ministarstvo unutrašnjih poslova SrbijeUspešnom akcijom vatrogasaca-spasilaca evakuisano šest osoba iz snežnih nameta
Uspešnom akcijom vatrogasaca-spasilaca evakuisano šest osoba iz snežnih nameta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vatrogasci iz Užica i Čajetine spasli su šestoro državljana Rusije iz kombija zaglavljenog u snegu u mestu Stublo, na putu prema manastiru Uvac. Oni su svojim vozilom krenuli ka Žabljaku, ali su zalutali zbog greške navigacije.

U kombiju se nalazilo dva bračna para i dvoje dece, devojčica stara 10 godina i beba. Rusi su putovali ka Žabljaku a navigacija ih je loše navela ka manastiru Uvac, prenosi Kurir.

„Nisu znali koga da pozovu, pa su pozvali svoju ambasadu, koja je obavestila vatrogasce u Užicu. Naše ekipe sa četiri vozila i osam vatrogasaca spasilaca odmah su se uputile ka njima i bez problema su ih našli. Najpre smo zbrinuli bebu, devojčicu i žene“, ispričao je komandant Vatrogasno spasilačkog bataljona u Užicu Ivan Bacetić.

Kako je rekao, ruski državljani su putovali po Srbiji i Crnoj Gori a zbog loše navigacije završili su zaglavljeni u snegu.

„Uspeli smo za pola sata za izvučemo kombi iz snega, a na vozilu nije bilo zimskih lanaca. Apelujemo na sve vozače i turiste da obavezno koriste lance u zimskim uslovima. Takođe, savetujemo turistima da imaju mapu i da se ne oslanjaju previše na navigaciju, jer često nisu mape nisu ažurirane“, rekao je Bacić.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala