Kako su litije ispisale istoriju u Crnoj Gori /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Godinu dana od usvajanja kontroverznog Zakona o slobodi veroispovesti parlament Crne Gore glasa o njegovim izmenama. Zakon je usvojen u noći između 26. i 27. decembra prošle godine uz mučne scene tuče u skupštini, izazvavši revolt vernika koji su odgovorili masovnim litijama, koje su ispisale istoriju u Crnoj Gori.

Da li je konačno dobijena bitka za ravnopravni status Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori? Jesu li izmene zakona dovoljne i zašto ih opozicija tumači kao atak na Crnu Goru i „okupaciju i asimilaciju Crnogoraca“? Da li se Crna Gora bar malo približila pomirenju? Kada se mogu očekivati bolji odnosi Podgorice i Beograda?

O situaciji u Crnoj Gori govore gosti emisije „Svet sa Sputnjikom“, iz Podgorice politikolog, direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević, u beogradskom studiju je novinar lista „Novosti“ Rade Dragović.

Čućemo i šta je za Sputnjik o izmenama spornog zakona rekao administrator Mitropolije crnogorsko-primorske i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, a iz skupštine Crne Gore najnovije informacije preneće nam naš dopisnik Nebojša Popović.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala