Baletskim koncertom Narodno pozorište upućuje plesnu čestitku: Publici i sebi želimo zdravlje  

© Foto : Narodno pozorišteBojana Žegarac i Jovica Begojev
Bojana Žegarac i Jovica Begojev - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Poželećemo ovim koncertom i sebi i svojoj publici zdravlje, da ne klonemo duhom i ne podlegnemo depresiji, jer sve je prolazno. I ovo što nas je snašlo će proći. Samo treba malo da se strpimo i pobedićemo“, kaže za Sputnjik Konstantin Kostjukov, direktor Baleta Narodnog pozorišta, uoči večerašnjeg Novogodišnjeg gala koncerta.

Koncert koji Narodno pozorište tradicionalno priređuje u susret novogodišnjim praznicima za svoju publiku ove godine nije omela ni epidemija.

 „Balet je uspeo da se izbori sa pandemijom zahvaljujući diciplini svojih igrača. Vrlo je važno da smo održali svoju formu što nam je neophodno. Ljudi se razbole, ozdrave i mogu odmah na posao, a mi da bismo nastupali treba nam isto toliko vremena koliko nismo radili, možda i duplo, da bismo se vratili u formu“, ističe Kostjukov.

Najlepši dueti za praznično veče

Na programu će biti najlepši dueti i igre iz baleta „Labudovo jezero“, „Don Kihot“, „Bajadera“, „Ko to tamo peva“, „Korsar“, „Krcko Oraščić“.  

© Foto : Narodno pozorišteTeodora Spasić i Jovan Veselinović
Baletskim koncertom Narodno pozorište upućuje plesnu čestitku: Publici i sebi želimo zdravlje   - Sputnik Srbija
Teodora Spasić i Jovan Veselinović

„Imaćemo svašta. To su najatraktivnije deonice iz naših najpopularnijih predstava i neke nove deonice koje nismo imali do sada na repertoaru. Biće tu i klasika i neoklasika i savremena igra – od 'Labudovog jezera' do 'Ko to tamo peva'. Publika će videti 15 različitih izvođenja, dela različitih kompozitora i predivne kostime naših najboljih kostimografa Božane Jovanović, Angeline Atlagić, Katarine Grčić. Divni kostimi, predivna muzika i predivni igrači... sve ono što jedno praznično veče treba da ima“, ističe Kostjukov.

Sa strogom disciplinom u novu godinu 

„Poželećemo ovim koncertom i sebi i svojoj publici zdravlje, da ne klonemo duhom i ne podlegnemo depresiji, jer sve je prolazno. I ovo što nas je snašlo će proći. Samo treba malo da se strpimo i pobedićemo“, kaže Konstantin Kostjukov.

© Foto : Narodno pozorišteLabudovo jezero
Baletskim koncertom Narodno pozorište upućuje plesnu čestitku: Publici i sebi želimo zdravlje   - Sputnik Srbija
Labudovo jezero

U istoriji je, dodaje, bilo je i gorih stvari i korona nije prvi virus koji nas je zadesio.

„Sa virusom smo živeli i ranije, živimo i danas. Opstaćemo, samo treba mirno, sa dobrom koncentracijom i disciplinom da nastavimo da živimo“, poručuje Kostjukov.

Mikelanđelo i Sedam smrtnih grehova

Za sledeću godinu Balet Narodnog pozorišta planira dve premijere.

„Sada smo izveli jednu premijeru – 'Mamac' mlade koreografkinje Sanje Ninković. Početkom februara nas očekuje premijera baleta 'Sedam smrtnih grehova', prva koreografija našeg prvaka Igora Pastora, i čeka nas velika predstava sa mnogo igrača - 'Mikelanđelo' gosta iz Češke Maria Radačovskog, koji je igrao dugo u kompaniji Jiržija Kilijana, a onda je i sam vodio nekoliko trupa kao direktor baleta“, najavio je Kostjukov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala