Albanci žele da naprave svoj prvi superautomobil /video, foto/

© Foto : Youtube/ FastCarCommunity/PrintscreenAlbanci žele da naprave superautomobil
Albanci žele da naprave superautomobil - Sputnik Srbija
Pratite nas
Albanci žele da naprave svoj prvi superautomobil, a do sada su stigli do faze računarskog rendera, odnosno crteža spoljnjeg izgleda.

Autor superautomobila je Kendrim Tači, vlasnik kompanije Arera automobili, koji je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je poreklom iz Prištine, dok je na Bihensu naveo da živi u Heilbronu u Nemačkoj. Međutim, kompanija za koju Tači navodi da joj je vlasnik postoji izgleda jedino na društvenim mrežama, budući da je u dostupnim registrima kompanija u Nemačkoj nema.

Ovaj potencijalni superautomobil, koji za sada postoji samo u računarskim nacrtima, dobio je naziv „ilirijan pjur sport“, a kada i ako bude završen, biće prvi albanski superautomobil po međunarodnim standardima, navodi motor1.com.

Kako je naveo autor, dizajn je urađen pod italijanskim uticajem. Predviđeno je da automobil ima motor od 6,2 litra sa dva turbo punjača i 850 konjskih snaga.

Planirana maksimalna brzina je 375 kilometara na sat, dok je ubrzanje od 0 do 100 kilometara na sat projektovano na 2,7 sekundi.


Nazivom Iliri i njegovom upotrebom u albanskim pretenzijama bavio se i Boris Malagurski u Sputnjikovoj emisiji

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala