Španac srpskog porekla na korak do fudbalske istorije

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaBojan Krkić, desno, u dresu Milana (slika iz 2012)
Bojan Krkić, desno, u dresu Milana (slika iz 2012) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Španski fudbaler srpskog porekla Bojan Krkić mogao bi da na jedinstven način ispiše stranice fudbalske istorije.

Tridesetogodišnji krilni napadač od 2019. godine igra za Montreal Impakt, ali veruje da je došlo vreme za promenu.

On je tokom novembra izjavio da bi voleo da se vrati u Evropu, a kao glavna opcija otvorila se francuska Liga 1.

Pitanje o Krkićevoj budućnosti kulminiraće 1. januara, kada mu zvanično ističe ugovor sa ekipom koja se takmiči u američkoj MLS ligi.

Ukoliko nekadašnji član Barselone, odnosno njene svetski poznate škole La masije, preseli u Francusku, time će zauvek biti deo istorije fudbala.

​Bojan ima priliku da zaigra u svih pet najjačih liga na svetu, takozvanim „ligama petice“: engleskoj Premijer ligi, španskoj LaLigi, italijanskoj Seriji A, nemačkoj Bundesligi i francuskoj Ligi 1.

Prethodno je to pošlo za rukom Rumunu Florinu Radučojuu, koji je igrao u Italiji (Bari, Breša, Verona i Milan), Španiji (Espanjol), Engleskoj (Vest Hem), Nemačkoj (Štutgart) i Francuskoj (Monako).

Uspeo je takođe to da uradi i Danac Kristijan Poulsen, koji je igrao u Italiji (Juventus), Španija (Sevilju), Engleskoj (Liverpul), Nemačkoj (Šalke) i Francuskoj (Evijan).

Što se Krkića tiče, on je karijeru počeo u pomenutoj Barseloni, zatim se preselio u Milan gde je bio na pozajmici, a od 2014. do 2019. nastupao za Stouk.

Tokom boravka u Engleskoj odradio je jednu pozajmicu u Majncu, gde je skinuo Bundesligu sa liste, a do deobe rekorda će najverovatnije doći u dresu Sent Etjena.

Taj francuski klub je trenutno 14. na tabeli i planira da se aktivira na tržištu, a u Bojanu vidi tačno ono što im treba da u nastavku sezone ostvare bolje rezultate.

Ukoliko Krkić ostvari transfer u Ligu 1, iza sebe će ostaviti igrače poput Zlatana Ibrahimovića, Kevina Prinsa Boatenga i Obafemija Martinsa, koji su nastupali u četiri od pet „liga petice“.

Bojanu će onda ostati samo još da zaigra za reprezentaciju Srbije, za koju od nedavno ima pravo nastupa, iako je odigrao jedan meč za Španiju.

Da li je ovo kraj Luke Jovića u Realu? Zidan ga ignorisao na rođendan

Odlazak najveće legende virtuelnog fudbala – umro Maksim Cigalko

Nova bruka za srpski fudbal – igrači protestom traže svoje plate

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala