Peskov o Putinu i Erdoganu: Lideri koji će svaku situaciju rešiti harmonično

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaŠta su se dogovorili Putin i Erdogan
Šta su se dogovorili Putin i Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lični odnosi i konstruktivno raspoloženje predsednika Rusije i Turske, Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana, omogućavaju im da pronađu harmonična rešenja u spornim situacijama, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za televiziju „Rusija 1“.
„Pored toga, naravno, Rusija i Turska imaju ogroman kompleks bilateralnih odnosa. I kada su, u ovim okvirima, na čelu dveju država lideri koji se tako odnose jedan prema drugom, koji jedan drugog smatraju čovekom od reči i osobom od akcije – to je garancija da, čak i ako negde dođe do nesuglasica ili do sukoba interesa, konstruktivni stav lidera će im omogućiti da iz situacije izađu harmonično“, istakao je Peskov.

Portparol ruskog predsednika je dodao da su Rusija i Turska najveći geopolitički igrači koji mogu i dužni su da značajno doprinose bezbednosti i stabilnosti na Kavkazu.

„Barem da to učine tako, da u regionu ne bude rata“, zaključio je on.

Podsetimo, šef Rusije je nedavno, tokom velike godišnje konferencije za novinare, rekao da on i Erdogan imaju ponekad suprotstavljene stavove, ali da je turski lider čovek koji drži reč.

S tim u vezi, turski predsednik je uzvratio na Putinove pohvale ocenom da je i on čovek koji drži reč, a da nivo odnosa između Ankare i Moskve predstavljaju „veliku retkost“ na međunarodnoj sceni.

„Ova izjava Putina se odnosi i na njega. Od momenta kada smo se upoznali on je takav. On je pošten čovek, drži reč, a razvoj naših odnosa pokazuje da praktično ni sa jednom zemljom nemamo tako jake veze, to je velika retkost. Nadam se da će tako ostati i u budućnosti“, rekao je Erdogan ranije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala