Nejasan motiv podmetnute eksplozije u Nešvilu, sumnja na jednog čoveka

© REUTERS / HARRISON MCCLARYNešvil posle eksplozije
Nešvil posle eksplozije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Više od 24 sata posle podmetnute eksplozije u Nešvilu, država Tenesi, motiv zločina je i dalje nejasan istražnim organima, a istražitelji pokušavaju da odgovore na brojna pitanja relevantna za istragu.

Agenti FBI i nekoliko federalnih i lokalnih bezbednosnih agencija koji istražuju slučaj pretresli su jednu dvospratnu kuću u Entioku, predgrađu Nešvila, u pokušaju da objasne kako je došlo do eksplozije u kojoj su povređene tri osobe.

Eksploziji je prethodilo emitovanje snimljenog upozorenja građanima da se evakuišu, a onda je usledio napad u kojem je oštećena zgrada internet provajdera AT&T što je juče izazvao duži period problema i prekida u radu mobilne telefonije i poremetio policijske i bolničke komunikacije u nekoliko država na jugu SAD, preneo je AP.

Zvaničnici nisu želeli da imenuju osobu koju traže u vezi sa eksplozijom, ali je Si-Bi-Es njuz javio da se istraga koncentriše na 63-godišnjeg Entonija Kvina Vornera, koji je nedavno živeo na toj adresi.

Nadležni su incident ocenili kao "planirani", ali još nisu saopštili šta bi mogao biti motiv ove eksplozije.

Istražitelji su na mestu eksplozije pronašli ostatke ljudskog tela, potvrdili su predstavnici Federalne agencije za vanredne situacije, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala