Kremlj: Sankcije protiv „Severnog toka 2“ – otvoreni kaubojski napad

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj i Spasku kulu
Pogled na moskovski Kremlj i Spasku kulu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sankcije koje administracija Donalda Trampa planira uskoro da usvoji protiv projekta „Severni tok 2“ su otvoreni kaubojski napad, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Uzmimo 'Gasprom' koji zajedno sa svojim evropskim partnerima radi na 'Severnom toku 2': na njih se vrši potpuno otvoreno kaubojski napad, pljačkaški napad – imam na umu sankcije protiv 'Severnog toka 2'. Kako se još one mogu nazvati?“, izjavio je Peskov, a prenosi sajt „Vesti.ru“, pozivajući se na televiziju „Rusija 1“.

Prema rečima portparola ruskog predsednika, bez obzira na sankcije rad na gasovodu „svejedno se nastavlja i bliži kraju“.

Izgradnja gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija
Gas ugušio pretnje: Ni najjači pritisak Amerike nije zaustavio veliki ruski projekat

Ranije je agencija Rojters, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom, saopštila da administracija američkog predsednika Donalda Trampa planira da usvoji novi paket sankcija protiv projekta „Severni tok 2“ u bliskoj budućnosti. Istaknuto je da ograničenja verovatno neće biti usmerena na vladu ili zvaničnike.

Pre toga je kompanija „Gasprom“ saopštila da je kopnena deonica cevovoda spremna za puštanje u rad. Građevinski radovi na kopnenom delu u Rusiji nalaze se u završnoj fazi.

„Severni tok 2“ predviđa izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje koji će se isporučivati od obale Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala