Jokić uvek kreće od sebe, ali daleko od toga da je on problem /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Džamal Marej, plejmejker Denver Nagetsa, smatra da Nikola Jokić nije razlog lošeg starta sezone.

Jokić ofanzivno igra sjajno na početku takmičarske godine, te je u prvom meču imao tripl-dabl, dok mu je u drugom falio jedan skok da ponovi isti učinak.

Očekivano defanzivno može da izgleda mnogo bolje, što je i sam priznao posle poraza od Los Anđeles Klipersa.

„Moja statistika? Ne znam šta ona oslikava...“, rekao je razočarano Jokić.

Jokić je u porazu od Klipersa ostvario učinak od 24 poena, devet skokova i 10 asistencija, ali je ekipa sa njim na terenu primala dosta poena što govori i kategorija +/-.

„Imao sam najgori plus-minus količnik na terenu i zato moja partija ne vredi ništa. Kada sam bi na terenu mi smo bili loši“, dodao je Džoker.

Jokić je uvek to da preuzme odgovornost i prvi će kritikovati sebe posle poraza. Tako je bilo u prošlosti, pa nije bilo razloga da drugačije postupi posle utakmice sa LA Klipersima.

To je sjajna osobina našeg košarkaša jer svako uvek treba da pođe od sebe, međutim, Džamal Marej smatra da je smešno kritikovati Jokića.

„Svi me pitate za Jokića kao da postoji neki problem sa njim. Ne postoji nikakav problem sa Džokerom“, rekao je plejmejker Denvera.

Nagetsi ove sezone imaju dosta novih igrača, poput Hartenštajna, Grina, Kampaca i Ar Džej Hemptona, a uz to otišli su važni igrači iz rotacije – Krejg, Plamli i Grent.

„Džoker je Džoker, radi stvari koje treba da radi. Jednostavno moramo svi da budemo bolji, da ne igramo 24 ili 36 minuta, već svih 48“, kazao je Marej.

„Jokić je na svom nivou, najkonstantniji je košarkaš ovog tima“, dodao je.

Denver trenutno ne izgleda dobro, pretrpeli su poraze od Kingsa i Klipersa, ali poslednji ko bi trebalo da se krivi za to je čovek koji beleži tripl-dabl po meču.

Očigledno da je potrebno da se stvori nova hemija između pridošlica i starosedeoca, i kada se to desi nema sumnje da će Nagetsi biti u četiri najbolje ekipe na Zapadu.

Jokić kritikovao sebe: Moja statistika? Šta ona oslikava? /video/

Bogdanović nikako da pronađe ritam, neslavan debi Pokuševskog /video/

Bjelica odličan u novoj pobedi Sakramento Kingsa /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala