Američki ambasador u Moskvi odbio da primi rusku vakcinu protiv kovida

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaAmbasador SAD u Rusiji Džon Salivan
Ambasador SAD u Rusiji Džon Salivan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki ambasador u Moskvi Džon Salivan zahvalio je ruskom Ministarstvu spoljnih poslova na preporuci da se vakciniše vakcinom protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ razvijenom u Rusiji, ali je rekao da to neće učiniti, napisala je na Tviteru ataše za medije američke ambasade u Rusiji Rebeka Ros.

„Ambasador Salivan zahvaljuje Ministarstvu spoljnih poslova Rusije na predlogu da se vakciniše, ali ne bi želeo da uzme dozu ‘Sputnjika Ve’ namenjenu državljaninu Rusije“, napisala je Rosova.

​Ranije je na Fejsbuk stranici američke diplomatske misije objavljena fotografija Salivanovog pisma u kojem diplomata priznaje da se u odlazećoj godini „ponašao veoma dobro, nosio masku, držao rastojanje“ i da traži od Deda Mraza vakcinu protiv virusa korona, novu hokejsku palicu i patike za trčanje.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je na svom Tviter nalogu odgovorilo na Salivanovo pismo navodeći da, ukoliko američki Santa još nije ispunio želje američkog diplomate, Deda Mraz ima poklone za njega. U Ministarstvu su podsetili da je ruska vakcina „Sputnjik Ve“ dobila odobrenje za korišćenje kod osoba starijih od 60 godina, a takođe preporučili da obrati pažnju na štapove kompanije „Zarjad“ koje, kao što je poznato, koristi predsednik Rusije Vladimir Putin kada igra na utakmicama Noćne hokejaške lige.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala