Vakcinu „Sputnjik Ve“ sada mogu da prime i stariji od 60 godina

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv virusa korona "Sputnjik Ve" u odeljenju za vakcinaciju poliklinike u Moskvi
Vakcina protiv virusa korona Sputnjik Ve u odeljenju za vakcinaciju poliklinike u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji je odobrena upotreba vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ i kod osoba starijih od 60 godina.

To je saopštio ministar zdravlja Mihail Muraško.

„Ministarstvo zdravlja odobrilo je unošenje izmena u instrukcije za primenu vakcine. Sada je odobrena primena vakcine ‘Sputnjik Ve’ kod lica od 18 godina, tako da i građani stariji od 60 godina sada mogu da se vakcinišu“, naveo je Muraško za TV „Rusija 24“.

Direktor Centra „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg saopštio je pre nekoliko dana da su rezultati ispitivanja vakcine „Sputnjik Ve“ na starijim osobama veoma pozitivni.

„Pre nekoliko dana završena su ispitivanja u kojima je učestvovala velika grupa stanovnika Moskve starijih od 60 godina. Danas su sumirani naučni rezultati tog ispitivanja i predstavljeni Ministarstvu zdravlja u odgovarajućem obliku“, rekao je Gincburg.

Podsetimo, vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. 

Vakcina se zasniva na proučenoj i proverenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala