Veliki preokret: Mačka u Rusiji izbegla sigurnu smrt, pa postala zamenica ministarke /video/

CC0 / / Mačka se umiva
Mačka se umiva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zaposleni u postrojenju za sortiranje otpada „Gorkomhoz“ u Uljanovsku, gradu na Volgi, spasili su mačku koja je bila zavezana u vreću i na putu ka sigurnoj smrti. Međutim, tu priča dobija neobičan obrt.

Na snimku sa nadzornih kamera koji se proširio društvenim mrežama zabeležen je još jedan običan radni dan u „Gorkomhozu“, sve do momenta kada je jedan od radnika sa trake sa otpadom uzeo zavezanu vreću kako bi proverio njen sadržaj. Međutim, kada je isekao vreću, imao je šta i da vidi! U njoj se nalazila mačka. Prema rečima direktora kompanije Igora Perfiljeva, ona je bila dobro uhranjena, čista i negovana, i jasno je bilo da je donedavno bila nečiji kućni ljubimac. Životinja nije bila povređena, ali je bila veoma uplašena.

Nakon što se vest o ovom događaju proširila, ministarka za zaštitu prirode Uljanovske oblasti Guljnara Rahmatulina je iznela inicijativu da se mačka „primi“ u Ministarstvo, gde je „imenovana“ na novu nezvaničnu dužnost zamenika ministarke za zaštitu životinjskog sveta, saopštila je pres-služba Ministarstva.

U saopštenju se dodaje da je mačka pregledana u veterinarskoj klinici i da je utvrđeno da je sasvim zdrava. Ministarstvo je takođe raspisalo konkurs za izbor imena za njihovog novog „saradnika“, a predlozi imena se mogu podneti Ministartsvu prirode Uljanovske oblasti.

Pres-služba navodi da su radnik Mihail Tukaš, koji je spasao mačku, i direktor „Gorkomhoza“ Igor Perfiljev dobili zahvalnice za savestan rad i doprinos očuvanju životinjskog sveta.

Ovo je treći slučaj spasavanja životinja sa iste pokretne trake u poslednja dva meseca. Ranije su radnici spasili dve kornjače i afričkog ježa.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala