Trojica ispred Novaka – srpski treniser proglašen za četvrtog najboljeg sportistu Evrope

Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, proglašen je za četvrtog najboljeg sportistu u Evropi u anketi koju je sprovela agencija PAP.

U izboru su učestvovale novinske agencije, 63. put po redu.

Robert Levandovski - Sputnik Srbija
Poledica za Sputnjik: Levandovski nije mogao da igra u Zvezdi, a sad je bolji od Mesija i Ronalda

Za najboljeg sportistu je proglašen poljski fudbaler Robert Levandovski koji je Bajern Minhen vodio do titule prvaka Evrope u Ligi šampiona.

Đoković je dobio sa 85 glasova, dok je pobednik imao skoro stotinu više – čak 180.

Između Novaka i Roberta našli su se još i Luis Hamilton na drugom mestu i Armond Duplantis na trećem.

Britanski vozač Formule 1 je ove godine osvojio svoju sedmu titulu u najbržem cirkusu na svetu i izjednačio je rekord Mihaela Šumahera, dok je atletičar Duplantis postao rekorder u skoku uvis sa 6,18 metara.

Hamilton je imao 176 bodova, Duplantis 169, dok je Levandovski postao tek treći Poljak kome je pošlo za rukom da bude izabran za najboljeg sportistu Evrope.

Novak je u godini obeleženoj pandemijom i pauzom koju je sport pretrpeo proletos, osvojio četiri titule na ATP turu, uključujući i svoj 17. Grend slem trofej u Australiji.

Završio je godinu na prvom mestu po šesti put u svojoj karijeri, čime se izjednačio sa Pitom Samprasom i ostavio iza sebe Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Džimija Konorsa.

Upravo je Nadal peti iza Đokovića sa 72 boda, dok su među najboljih deset sportista “Starog kontinenta” još i slovenački biciklisti Primož Roglič i Tadej Pogačar, grčki košarkaš Janis Adetokumbo,poljska teniserka Iga Svjontek, te norveška skijašica Tereza Johaug.

► Federer ipak čeka Đokovića i Lajovića u Australiji!

► Rubljovu ne smeta zabrana: Šta god oni pričali, svi će znati da sam Rus!

► Čuveni teniseri stali u odbranu „prognanog“ Đokovića

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala