Ruska ambasada u Vašingtonu: Za „vizni rat“ kriva isključivo američka strana

© Mihail Turgiev / Uđi u bazu fotografijaRuska ambasada u Vašingtonu: Za „vizni rat“ kriva isključivo američka strana
Ruska ambasada u Vašingtonu: Za „vizni rat“ kriva isključivo američka strana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Između Vašingtona i Moskve u toku je svojevrsni „vizni rat“ za koji u ambasadi Rusije u Americi kažu da je apsolutno odgovorna američka strana.

List „Vašington post“ je juče objavio članak u kojem se navodi da američko tehničko osoblje nema pristup diplomatskom predstavništvu SAD u Rusiji

U članku vašingtonskog dnevnika se navodi, uz pozivanje na američki Stejt department, da je američka ambasada u Moskvi  „preopterećena i nema dovoljno osoblja“, jer svaka diplomatska viza za Rusiju zahteva duže razgovore.

„Vašington post“ navodi i da Amerika ne može da dobije vize za stručnjake koji bi trebalo da dođu u ambasadu radi popravke liftova ili protivpožarne signalizacije. Zbog čitave situacije visoke diplomate su, na primer, prinuđene da čiste sneg ili da se bave sredstvima za dezinfekciju.

U ruskoj ambasadi u Americi ističu da sadržaj teksta ne odgovara realnosti.

„Još jednom napominjemo da odgovornost za ćorsokak po ovom pitanju u potpunosti snosi američka strana. Upravo su SAD bile inicijator tzv. viznog rata, nametnuli su nam praksu po kojoj ruski državljani zaposleni u inostranim ustanovama i organizacijama mogu da dobiju dozvolu za ulazak u zemlju samo ako se izda viza i američkim radnicima“, ističu u ambasadi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala