Rogozin objasnio koji su glavni ciljevi Rusije u svemiru

© POOL / Uđi u bazu fotografijaGeneralni direktor ruske svemirske korporacije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin
Generalni direktor ruske svemirske korporacije Roskosmos Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalni direktor ruske svemirske agencije Dmitrij Rogozin izjavio je da su glavni ciljevi Rusije u kosmosu ekspanzija čovečanstva i korišćenje svemirske aktivnosti kako bi se osigurala strateška odbrana zemlje.
„Ekspanzija čovečanstva, korišćenje rezultat kosmičke aktivnosti zarad osiguravanja stratške odbrane zemlje, rast životnog kvaliteta, ali i razvoj naprednih tehnologija i sprovođenje fundamentalnih naučnih istraživanja o nastanku Zemlje i svemira“, pojasnio je on.

Tim rečima je Rogozin odgovorio na pitanje jednog korisnika društvenih mreža da objasni koji je globalni cilj Rusije imajući u vidu da je, recimo, glavni cilj američke kompanije „Spejs iks“ da stigne na Mars.

Prethodno je Rogozin uputio pismo direktoru NASA Džimu Brajdenstajnu u vezi sa američkim sankcijama preduzećima ove državne korporacije.

Rogozin je, između ostalog, nazvao ove američke sankcije nezakonitim i glupim.

Podsetimo, z ponedeljak je objavljen sankcioni spisak na sajtu američkog Ministarstva trgovine na kojem se prvi put nalaze preduzeća „Roskosmosa“: Raketno-kosmički centar „Progres“ (proizvodi rakete „Sojuz“) i glavni naučni institut državne korporacije CNIImaš (koji obuhvata i Centar za kontrolu letova).

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala