„Prekaljena Rusija – snažna zemlja“: Ljubitelji kupanja u hladnoj vodi započeli akciju u Primorju /video/

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaUčesnici akcije "Prekaljena Rusija - jaka zemlja" u Primorju
Učesnici akcije Prekaljena Rusija - jaka zemlja u Primorju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ljubitelji kupanja u ledenoj vodi i pristalice zdravog načina života iz Vladivostoka danas su se pridružili sveruskoj akciji „Prekaljena Rusija – jaka zemlja“.

Sportsko jutro u Primorju započelo je zajedničkim razgibavanjem. Uz odličnu muziku, šalu i smeh ljubitelji sporta su se naoružali dobrim raspoloženjem i zagrejali se za prednovogodišnju trku duž obale Vladivostoka.

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaUčesnice akcije "Prekaljena Rusija - snažna zemlja" u Primorju
„Prekaljena Rusija – snažna zemlja“: Ljubitelji kupanja u hladnoj vodi započeli akciju u Primorju /video/ - Sputnik Srbija
Učesnice akcije "Prekaljena Rusija - snažna zemlja" u Primorju

Nakon zagrevanja, sportisti su zaplivali u ledenoj vodi. Gubernator Primorskog kraja Oleg Kožemjako je među prvima uspeo da prepliva zadati deo, saopštila je pres-služba primorske vlade.

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaGubernator Primorskoj kraja Oleg Kožemjako tokom akcije "Prekaljena Rusija - snažna zemlja" u Primorju
„Prekaljena Rusija – snažna zemlja“: Ljubitelji kupanja u hladnoj vodi započeli akciju u Primorju /video/ - Sputnik Srbija
Gubernator Primorskoj kraja Oleg Kožemjako tokom akcije "Prekaljena Rusija - snažna zemlja" u Primorju

„Vidimo da se svake godine pokret ljubitelja kaljenja širi – dolaze ljudi, od mladih do starih“, rekao je gubernator.

Jedan od organizatora događaja, predsednik zimskog plivačkog saveza Primorskog kraja Oleg Dokučajev je rekao da se sveruska akcija održava drugu godinu zaredom krajem decembra.

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaUčesnik akcije "Prekaljena Rusija - snažna zemlja" u Primorju
„Prekaljena Rusija – snažna zemlja“: Ljubitelji kupanja u hladnoj vodi započeli akciju u Primorju /video/ - Sputnik Srbija
Učesnik akcije "Prekaljena Rusija - snažna zemlja" u Primorju
„Od Dalekog istoka do Kalinjingradske oblasti ljubitelji zdravog načina života će izaći na masovni flešmob, polivaće se hladnom vodom, zagnjuriće u vodu okeana, mora, reka, održaće takmičenja u plivanju zimi, pokazaće celom svetu da je Rusija snažna zemlja, ovde žive zdravi i prekaljeni ljudi“, rekao je Dokučajev.

Gubernator je dodelio nagrade aktivnim učesnicima sportskog pokreta za doprinos razvoju pokreta „Primorje za sport“. Ljubitelji sporta su poklonili gubernatoru bokserske rukavice sa simbolima pokreta.

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala