Petrušev je naučio Amerikance šta je „trojka“, a sada to zna i Železnik /video/

© Foto : ABA / FMPFilip Petrušev
Filip Petrušev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Filip Petrušev, mladi reprezentativac Srbije, trojkom u poslednjim momentima produžetka duela sa FMP iz Železnika doneo je pobedu ekipi Mege.

Doskorašnji američki student je 15 sekundi pre kraja meča u beogradskom predgrađu ubacio koš koristeći tablu za trijumf rezultatom 92:91.

Petrušev je na spektakularan način završio spektakularnu utakmicu odigranu u okviru ABA lige čiji pobednik nije bio odlučen u regularnom delu meča.

Zbog toga se moralo u produžetak, gde je Mega pokazala veći nivo fokusa i na krilima sjajnog Petruševa je uspela da ostvari trijumf.

Petrušev je meč završio sa 25 poena i osam skokova, dok je na drugoj strani briljantan bio Filip Čović sa 26 poena i deset asistencija.

O Petruševu je već bilo reči na sportskim stranama srpskog izdanja Sputnjika, s obzirom na to da je njegov razvojni put više nego zanimljiv.

On je posle boravka u mlađim kategorijama Partizana i Crvene zvezde odlučio da ode u SAD, gde je postao jedan od najboljih koledž igrača, ali se prošlog leta vratio u Srbiji i zadužio dres Mege.

Sa brojem tri, koji mu je, kako je ranije govorio, veoma značio tokom boravka u Americi.

„Nedostajao mi je život u Beogradu. Zato sam na Gonzagi nosio broj tri na dresu, značio mi je taj broj, to je srpski simbol u svetu, tako sam se povezivao sa Srbijom i osećao kao da sam kod kuće“, rekao je nedavno Petrušev.

Ameriku je upoznao sa brojem „tri“, a sada je i Železnik video šta znači njegova trojka, kojom je Megu odveo na prvo mesto tabele ABA lige, sa devet pobeda i tri poraza, ispred Crvene zvezde koja ima dva meča i dva neuspeha manje.

► Moka Slavnić za Sputnjik: Zvezda nastavlja da briše svoju decu kao gumicom

► Pokuševski završio na čuvenoj listi Šakila O'Nila /video/

► Pavlović: Košarka mi izgleda užasno /video/

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala