„Naš Deda Mraz ima poklon za Vas“: Rusija odgovorila na pismo američkog ambasadora

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaDžon Salivan
Džon Salivan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije šaljivo je odgovorilo na pismo ambasadora SAD u Rusiji Džona Salivana upućeno Deda Mrazu od koga je diplomata, između ostalog, tražio i vakcinu protiv kovida 19.

Salivan u svom pismu Deda Mrazu, objavljenom na fejsbuk stranici američke ambasade u Moskvi, tvrdi da se cele godine dobro ponašao, nosio je masku i držao distancu. Diplomata je kao poklon zatražio novi štap za hokej, patike za trčanje i – vakcinu protiv kovida 19.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije šaljivo je odgovorilo Salivanu na Tviteru.
„Poštovani ambasadore, da li je Santa ispunio Vašu želju da se vakcinišete? Ako nije, onda naš Deda Mraz ima poklon (ili tri) za vas: vakcina 'Sputnjik Ve' je odobrena za upotrebu ljudima starijim od 60 godina“, navodi se u objavi ruskog Ministarstva.

Takođe su objavili link ruske onlajn prodavnice koja prodaje štapove za hokej sa ruskim simbolima.

Podsetimo, Džon Salivan je 20. novembra napunio 61 godinu.

Ambasada SAD u Moskvi je u utorak na Fejsbuku objavila fotografije na kojima su zabeležene pripreme za Novu godinu. Na primer, jedna od novogodišnjih jelka u ambasadi ove godine je ukrašena sredstvom za dezinfekciju ruku i maskama.

Smisao za humor u ovoj teškoj godini potrebniji je nego ikad“, objavljeno je uz fotografiju.

Pored toga, pojedini zaposleni u američkoj ambasadi učestvuju u takmičenju za najbolju kućicu od medenjaka. Na primer, jedna porodica je napravila medenjak u obliku stare zgrade ambasade SAD u Moskvi.

Podsetimo, u Rusiji je odobrena upotreba vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ i kod osoba starijih od 60 godina. Efikasnost ruske vakcine kod osoba te uzrasne grupe je veća od 90 odsto, saopštio je tvorac vakcine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala