Mediji: Vlada Crne Gore dobila ponudu za preuzimanje "Montenegro Erlajnza"

© AP Photo / RISTO BOZOVICMontenegro erlajnz
Montenegro erlajnz - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grupacija "Savana" predala je danas Vladi Crne Gore pismo o nameri za kupovinu, to jest, preuzimanje "Montenegro Erlajnza", piše crnogorski portal Bankar.

Kako se navodi u tekstu, javnosti je poznato da grupaciju "Savana" kontroliše Veselin Mijač, Crnogorac koji decenijama živi u Švedskoj. "Savana" je u Crnu Goru u poslednjih pet godina investirala preko 50 miliona evra i prepoznata je po brojnim filantropskim i humanističkim aktivnostima u Švedskoj i u Crnoj Gori.

U pismu u koje je portal Bankar imao uvid prezentovana je namera grupacije "Savana" da preuzme "Montenegro Erlajnz" za jedan evro, uz uslov prethodnog otpisa svih obaveza koje kompanija ima prema državi.

Ujedno je navedeno da bi "Savana" preuzela na sebe obavezu dogovora sa privatnim kreditorima "Montenegro Erlajnza" u cilju izmirenja dugovanja, a ujedno i odgovornost i rizike za buduće poslovanje kompanije.

Kao razloge za ovu odluku grupacija "Savana" navodi činjenicu da Crna Gora mora imati svoju nacionalnu avio-kompaniju. Ujedno su naveli da argumenti zbog kojih ne bi trebalo gasiti kompaniju nisu adekvatno obrazloženi niti je predstavljena kost-benefit analiza.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala