Ko je najbolji bek svih vremena? Maldini kaže – Teo

© REUTERS / DANIELE MASCOLOTeo Ernandez
Teo Ernandez - Sputnik Srbija
Pratite nas
Milan će godinu na izmaku završiti kao lider u italijanskom šampionatu, a „glavni krivac“ za takav epilog je levi bek Teo Ernandez. Gol kojim je u zaustavnom vremenu presudio Laciju (3:2) sačuvao je roso-nere na prvom estu Serije A, sa bodom prednosti u udosu na gradskog rivala Inter.

Dugo, predugo, Milan nije igrao tako dobar fudbal kao u 2020. godini u kojoj  su od početka sezone jedini tim iz liga petice koji je ostao neporažen.

Nesvakidašnji statistički podatak, još kada se tome doda u obzir da je posle povrede najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića, prosek godina Milanovih fudbalera oko 23, onda je jasno da je pred pomenutim timom svetla budućnost. Naravno, pod uslovom da zadrži „kostur“ ekipe.

U pomenutu brojku, savršeno se uklapa protagonista ove priče - Teo Ernandez, koji je rođen 1997. godine, za kojeg legenda Milana Paolo Maldini, smatra da je najbolji igrač sveta na svojoj poziciji.

„On je najbolji bek u istoriji“, kratko je poručio Maldini posle još jedne vanserijeske partije Francuza.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija
Odlazak najveće legende virtuelnog fudbala – umro Maksim Cigalko

Svaka čast Maldiniju koji je 24 godine proveo igrajući samo u jednom klubu – Milanu, izgradivši kult legende, ali olako je otpisao čuvenog Brazilca i bombardera Roberta Karlosa.

Levi bek Reala izmenio je istoriju fudbal, bio je prvi defanzivac koji je pokrivao čitavu jednu stranu terena, u ovom slučaju levu.

Imao je savršen centaršut, o slobodnim udarcima je suvišno trošiti reči, preciznošću, jačini i efeu koji su imale njegove lopte.

Prosto je neverovatno kako je Maldini načinio takav previd. Mada je moguće da je bio zaslepljen impresivnom statistikom koju Teo Ernandez ima ove sezone u crveno-crnom dresu – četiri gola uz tri asistencije na 11 utakmica u Seriji A.

Snažni Francuz je karijeru počeo u Atletiko Madridu, ali tamo nije dobio pravu šansu, posle čega ga je put odveo Real, gde se takođe nije snašao.

U Alavesu gde je bio na pozajmici iz Atletiko Madrida je nagovestio da ima potencijal da bude top klasa.

Iz Reala je ponovo poslat na kaljenje u Real Sosijedad, da bi ga na kraju Milan otkupio od Madriđana u julu 2019. godine za 20 miliona evra.

​Ispostavilo se da su roso-neri uboli džekpot sa Teom Ernandezom koji dominira na levoj strani i vuče Milan zajedno sa prvim strelcom vremešnim Zlatanom Ibrahimovićem (10 golova) ka Skudetu, prvom još od 2011. godine.

► Nova bruka za srpski fudbal – igrači protestom traže svoje plate    

► Turci pišu: Ljajić se opija, a za sve su krivi jedna žena i saigrač iz reprezentacije

► Liverpul krade Junajtedu sina bivšeg igrača Zvezde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala