Jezivo sajber-upozorenje i ostaci tkiva: Šta znamo o eksploziji u Nešvilu /video/

© Foto : Twitter / @MNPDNashvilleFotografija posledica jutarnje eksplozije Nešvila u SAD objavljena na Tviteru, 25. decembra 2020
Fotografija posledica jutarnje eksplozije Nešvila u SAD objavljena na Tviteru, 25. decembra 2020 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Eksplozija koja se dogodila na božićno jutro u centru Nešvila u državi Tenesi ranila je najmanje tri osobe. Policijska uprava Nešvila pokrenula je istragu o incidentu, jer lokalni zvaničnici veruju da je eksplozija bila planirani čin.

Šta do sada znamo o tome:

  • U rano jutro u petak začula se detonacija u centru grada.
  • Policijski službenici odgovarali su na pozive o tome kada su otkrili sumnjivu kamp-kućicu u tom području u 5.30 po lokalnom vremenu.
  • Prema rečima šefa policije Džona Drejka, prethodno snimljeno upozorenje pušteno je pre eksplozije. U zastrašujućem video-zapisu koji prikazuje incident, čuje se ženski sajber-glas. Glas je pozivao lokalno stanovništvo na evakuaciju, rekavši da će se eksplozija dogoditi za 15 minuta.
  • Policajci su utom pozvali specijaliste za bombe i od kuće do kuće evakuisali ljude iz tog područja.
  • Vozilo na točkovima je eksplodiralo u 6.30 ujutro ispred zgrade kompanije AT&T.
  • U eksploziji su ranjena tri civila koja su primljena u bolnicu. Prema izjavama zvaničnika, oni su u stabilnom stanju.
  • Šef policije Džon Drejk potvrdio je da su policajci pronašli tkivo u blizini mesta eksplozije, a policija to tkivo sada testira kako bi utvrdila da li se radi o ljudskim ostacima. Takođe je nejasno da li su navodni posmrtni ostaci od nekoga ko je direktno povezan sa eksplozijom ili od moguće žrtve.
  • Gradonačelnik Nešvila Džon Kuper oglasio se povodom eksplozije, rekavši da je eksploziju izazvala „namerno postavljena bomba“, koja je oštetila najmanje 20 zgrada u tom području.
  • FBI vodi istragu o napadu.
  • Američki predsednik Donald Tramp upoznat je sa incidentom.

Nakon obraćanja gradonačelnika, vlasti su najavile uspostavljanje centra za hitne operacije „kao odgovor na incident sa namernim bombardovanjem“.

U međuvremenu su ljudi delili brojne video-zapise iz tog područja, na kojima se vidi šteta nastala usled eksplozije. Snimci koji prikazuju eksploziju takođe su deljeni na mreži.

Do sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala