Tramp odlikovao Grenela zbog potpisivanja sporazuma u Vašingtonu

© AP Photo / Kay NietfeldRičard Grenel
Ričard Grenel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp odlikovao je specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela ordenom nacionalne bezbednosti za doprinos koji je doveo do potpisivanja sporazuma između Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Ričard Grenel je, uz fotografije na svom profilu na Instagramu, napisao da je to velika čast za njega, naročito zbog toga što ga je odlikovao Donald Tramp, za kojeg je naveo da je koristio diplomatiju kako bi svetu doneo mir.

"On nije započeo nove ratove, vratio je američke trupe kući, izgradio je američku vojsku – a ipak je potpisivao mirovne sporazume", napisao je Grenel, prenosi RTS.

Uz fotografiju, Grenel je objavio i zvanično obrazloženje dodele ordena.

"Ambasador Ričard Grenel je odlikovan za svoje izuzetne doprinose koji su doveli do istorijske normalizacije ekonomskih odnosa između Srbije i Kosova", navodi se, između ostalog, u obrazloženju.

Ističe se kako će Grenelovi doprinosi dovesti do svetlije budućnosti miliona ljudi.

"Ambasador Grenel je jedan od ključnih savetnika predsednika Donalda Trampa i istakao se kao jedan od najboljih diplomata i eksperata za nacionalnu bezbednost naše nacije", navedeno je u obrazloženju dodele odlikovanja. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala