S-400 „Trijumf“ stupio na borbeno dežurstvo: Nebo iznad Urala sigurno

© Foto : Ministarstvo odbrane RusijeRuski sistemi PVO S-400 "Trijumf"
Ruski sistemi PVO S-400 Trijumf - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protivavionski raketni sistemi S-400 „Trijumf“ stupili su na prvo borbeno dežurstvo u Sverdlovskoj oblasti i počeli su da štite nebo iznad Urala, saopštila je pres-služba Centralnog vojnog okruga.

Pre dobijanja novih sistema PVO, vojna jedinica koja će biti zadužena za nove sisteme prošla je obuku u Vojnoj akademiji vazdušno-kosmičke odbrane u Lenjingradskoj oblasti, a vežbali su gađanje na poligonu u Astrahanskoj oblasti.

Kako se navodi, protivavionski raketni puk je udvostručio svoje borbene mogućnosti nakon stupanja na dežurstvo sistema S-400. Puk se nalazi u blizini Jekaterinburga.

Ranije je saopšteno da Ministarstvo odbrane Rusije namerava da osnaži jedinice PVO na Uralu i u Sibiru sistemima protiv dronova. Kako su mediji pisali, jedinice će dobiti nove radare „Podlet 1“ za otkrivanje dronova i krstarećih raketa na dugim dometima.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u oktobru ove godine da je protivavionski raketni sistem S-400 najbolji na svetu.

Protivvazdušni raketni sistem S-400 „Trijumf“, koji razvija i proizvodi „Almaz Antej“, predviđen je za visoko efikasnu zaštitu od napada avijacije, strateških, krstarećih, taktičkih i operativno-taktičkih balističkih raketa, kao i balističkih raketa srednjeg dometa u uslovima borbenih i elektronskih sukoba.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala