Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Rubljovu ne smeta zabrana: Šta god oni pričali, svi će znati da sam Rus!

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaAndrej Rubljov, ruski teniser
Andrej Rubljov, ruski teniser - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski teniser Andrej Rubljov je u nedavnom intervjuu govorio o Rodžeru Federeru, Rusiji na Olimpijskim igrama i uspesima iz prethodne sezone.

Rubljov je izjavio da je impresioniran načinom kojim je Švajcarac uspeo da ostane u samom vrhu svetskog tenisa.

Rodžer je trenutno peti na svetu, a, iako je trenutno povređen i ima čak 39 godina, važi za jednog od glavnih favorita na svakom turniru na kojem se pojavi.

„Ja želim da što više produžim svoju karijeru, kao što je uradio Rodžer Federer“, rekao je Rubljov za „Marku“.

Federer već nekoliko godina nije na svom vrhuncu, ali je za to vreme osvojio nekoliko Grend slem titula i odigrao određen broj fenomenalnih mečeva.

Gotovo celu 2020. godinu je propustio, a povratak bi trebalo da bude na Australijan openu, 8. februara 2021.

„Jedva čekam da vidim kako će igrati kada se vrati. Ovakva situacija se nije desila nikada u istoriji tenisa i baš želim da je analiziram jer mislim da može da mi posluži kao primer za budućnost“, otkrio je Rubljov.

Dvadesettrogodišnji Rus je trenutno osmi na svetu i osvojio je sadam ATP titula, ali još nijednom nije prošao četvrtfinale nekog Grend slema.

Jedna od tema intervjua sa španskim listom bile su i Olimpijske igre u Tokiju naredne godine, gde će Rubljovu biti zabranjeno da se takmiči pod ruskom zastavom.

„Ja sam Rus i, šta god oni pričali, ljudi će znati da sam ja Rus“, kazao je Rubljov.

Rubljov se dotakao i svog plasmana među najboljih deset na svet, kao i debijem na Završnom turniru u Londonu, gde je ispao u grupnoj fazi sa jednom pobedom i dva poraza.

Novak Đoković - Sputnik Srbija
Britanijo, ko je, zapravo, „kovidiot“?

„Osećam se kao gost u Top 10. Da bih se osećao kao da sam zasluženo deo te ekipe moram da budem konstantniji, što znači da budem tu nekoliko godina. Može se reći da su Tim, Zverev i Medvedev to već zaslužili“, priča Rubljov i dodaje:

„Nisam mogao da podnesem taj pritisak. Kada sam (protiv Rafaela Nadala) pokazao svoje emocije odmah na početku, znao sam da sam gotov“.

Švajcarac „udario“ na Đokovića: „On je reinkarnacija Antihrista“

Čuveni teniseri stali u odbranu „prognanog“ Đokovića

I „velika trojka“ ima rok trajanja

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala