Pilot „Montenegro erlajnza” skrenuo s puta na letu Podgorica-Beograd, imao je poseban razlog /foto/

CC BY-SA 2.0 / Aero Icarus / Montenegro erlajns
Montenegro erlajns - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portal Flightradar24, koji prati putanje aviona po svetu, zabeležio je neuobičajeno skretanje s puta aviona „Montenegro erlajnza” na jutrošnjem letu od Podgorice ka Beogradu. Putanja kojom se kretao bila je u obliku srca.

Kako prenosi portal CdM, današnji let od Podgorice do Beograda počeo je tako što je kapetan izveo poseban let iznad Crne Gore.

Putanja je išla linijom Podgorica - Kolašin - Nikšić - Podgorica, pa je potom nastavljen regularan let ka Beogradu.

Kako se navodi, simbolika leta manifestovala se putanjom ljubavi, formirajući srce na nebu Crne Gore.

Slobodan let u obliku srca iznad Crne Gore jutros je izveo pilot Montenegro erlajnsa Nikola Pavlićević iz Bara, preneli su lokalni mediji.

Radio Bar je preneo da je na jutrošnjem redovnom brifingu posade koja danas obavlja poslednje letove na međunarodnim linijama Montenegro Aerlajnsa, dogovoreno da se, uz odobrenje Službe kontrole letenja, napravi malo odstupanje od redovne maršute, i iznad Podgorice, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, slobodnim letom iscrta srce na nebu iznad Crne Gore.

„Naš jutrošnji brifing bio je oproštojan, veoma tužan i emotivan. Razmišljali smo kako da se oprostimo od naše kompanije i obeležimo poslednji let. Puno je uspomena, divnih sećanja i za nas je ovo bio poseban dan. Nismo želeli da se sve završi na uobičajen način, već da ostavimo neki trag i trajno, simbolično, sećanje na kompaniju koja je održavala međunarodne letove širom Evrope”, kazao je za Radio Bar i Barinfo portal Pavlićević.

Pavlićević je bio kapetan na letu “YM 100”, na relaciji Podgorica - Beograd. 

Montenegro erlajnz - Sputnik Srbija
Crna Gora gasi “Montenegro erlajns“

On ističe da mu je bila velika čast što je bio deo tima nacionalne avio kompanije osam godina, a poslednje dve i po kao kapetan.

Naglašava da još ne razmišlja o novom poslu i angažmanu, jer trenutno dominiraju samo emocije.

Crnogorska vlada odlučila je juče da ukine avio kompaniju Montenegro erlajnz zbog velikih dugova.

Prema pisanju podgoričkih Vijesti, avioni Montenegro erlajnsa će leteti narednih dana, a možda i nedelja, sve dok partneri kompanije budu tolerisali dugove.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala