Najnovija korveta „Aldar Cidenžapov“ postala deo ruske Pacifičke flote/video/

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Uđi u bazu fotografijaDok "Zeja" korveta projekta 20380 "Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov"
Dok Zeja korveta projekta 20380 Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svečana ceremonija podizanja Andrejevske zastave održana je na najnovijoj korveti projekta 20380 „Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov“, izgrađenoj za Pacifičku flotu.
Andrejevska zastava je podignuta na novoj korveti. Komandant Pacifičke flote Sergej Avakjanc pročitao je ukaz, čestitao posadi broda, podsetio na herojsko delo heroja Ruske Federacije Aldara Cidenžapova po kome je brod i dobio ime.  

Aldar Cidenžapov“ je treći višenamenski patrolni brod projekta 20380, koji će biti deo Tihookeanske flote. Ime je dobio po 19-godišnjem mornaru Aldaru Cidenžapovu, koji je u septembru 2010. godine po cenu života sprečio širenje požara na jednom od razarača zbog čega mu je posthumno dodeljena titula heroja Ruske Federacije.

Ukupni deplasman broda je 2.200 tona, brzina je 27 čvorova, domet autonomne plovidbe je do 4.000 milja.

Brod je izgrađen u brodogradilištu Amur. U julu je brod prebačen u Vladivostok gde je više od deset puta izlazio na more kako bi se testirali sistemi, mehanizmi i brodsko oružje. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala