Moka Slavnić za Sputnjik: Zvezda nastavlja da briše svoju decu kao gumicom

© AP Photo / Bernat ArmangueZoran Moka Slavnić
Zoran Moka Slavnić - Sputnik Srbija
Pratite nas
KK Crvene zvezda u četvrtak uveče rastao se sa legendom kluba i trenerom Sašom Obradovićem.

Crveno-beli dugo vremena na klupi nisu imali istinsku legendu, nekoga ko podjednako voli klub kao i prosečan navijač na tribini dvorane „Aleksandar Nikolić“.

Pristalice kluba sa Malog Kalemegdana godinama unazad priželjkivale su Obradovića, a leta 2020. kockice su se konačno sklopile.

Bivši košarkaš Zvezde iza sebe ima veliko trenersko iskustvo, vodio je brojne evropske klubove i sa svima je imao uspeha.

Trener KK Crvena zvezda Saša Obradović - Sputnik Srbija
Obradović na oproštaju od Zvezde: A samo sam želeo delić atmosfere /video/

Ekipe su mu igrale dobru, tvrdu košarku, rezultati nisu izostajali i nije bilo razloga da isto ne bude u Crvenoj zvezdi.

Međutim, posle tri meseca sezone 2020/2021, slabih rezultata i 12 poraza u svim takmičenjima, dve strane su odlučile da se raziđu.

Teško je opisati zašto se stvari nisu poklopile, da li je Obradović izgoreo u želji, da li je do nešto slabije selekcije igrača ili od svega po malo.

Malo posle odlaska iz kluba Obradović je putem Tvitera poslao emotivnu poruku koja nijednog navijača Zvezde nije ostavila ravnodušnim:

„A tako sam želeo da doživim jedan sekund ove atmosfere. Samo igraj i pobedi Zvezdo“, napisao je Obradović uz video na kom su mu navijači priredili toplu dobrodošlicu dok je bio trener Albe iz Berlina.

Povodom ove situacije kontaktirali smo legendu kluba, čoveka koji je deset godina nosio crveno-beli dres i ostavio neizbrisiv trag na Malom Kalemegdanu – Zorana Moku Slavnića.

Slavnić odlično poznaje Obradovića, duže od trideset godina, bio mu je i trener u Zvezdi u periodu od 1988. do 1991. godine, i smatra da je klub napravio veliku grešku što ga je otpustio.

„Klub nastavlja da troši svoju decu i da ih briše kao gumicom. Žao mi je Obradovića, pošten je i dobar čovek, dobar trener, nešto se nije uklopilo“, rekao je Slavnić za Sputnjik.

Legendarni košarkaš Zvezde nije želeo mnogo da komentariše trenutnu sezonu, selekciju igrača, rezultate, ali je morao da kaže šta mu je na duši u vezi relacije Obradović – Zvezda.

„Ta ludačka ljubav koju je Zvezda iskazivala prema njemu je evidentno bila samo farsa“, zaključio je Moka Slavnić u kratkom razgovoru za Sputnjik.

Umesto Saše Obradovića na klupu Crvene zvezde seo je jedan od najuspešnijih trenera u istoriji kluba – Dejan Radonjić.

Mnogi navijači sa oduševljenjem dočekali su ovu vest, ali sa druge strane ostaje velika žal što dete Zvezde, Saša Obradović, nije izneo sezonu do kraja i što nije uspeo u ovom mandatu.

Pa, nekom drugom prilikom „kouč“.

Obradović na oproštaju od Zvezde: A samo sam želeo delić atmosfere /video/

Kako je pukla ljubav između Zvezde i Obradovića

Dejan Radonjić se vratio u Zvezdu!

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala