Lideri Demokratskog fronta najavili uskraćivanje podrške Vladi Crne Gore

© Nebojša PopovićKonferencija za medije Demokratskog fronta
Konferencija za medije Demokratskog fronta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević saopštili su danas da kao lideri stranaka imaju obavezu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i biračima da glasaju za usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti i da oni koji podržavaju Milivoja Katnića i Zorana Lazovića više neće imati njihovu podršku.

"Nemamo sumnju da ćemo dobiti većinsku podršku za odbranu naših programskih i ideoloških načela oko kojih smo se okupili u koaliciji Za budućnost Crne Gore. U istoj vlasti ne mogu istovremeno biti DF i Milivoje Katnić i Zoran Lazović. Mi nismo isto društvo, a izbor je jednostavan: DF ili mafija?!", poručila su trojica lidera, prenosi Tanjug.

Oni su to poručili nakon izjave Specijalnog državnog tužilaštva da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i zamenik direktora policije Zoran Lazović imaju bezrezervnu podršku Dritana Abazovića za nastavak obavljanja funkcija na kojima su.

U zajedničkom saopštenju trojice lidera se navodi da je Demokratski front ranije već saopštio da nakon izbora vlade Zdravka Krivokapića više neće trpeti nikakve ucene, niti će dopustiti da oni koji su u ime Mila Đukanovića progonili glasače tog saveza, kao i njih, nastave sa obavljanjem najodgovornijih funkcija u tužilačkom i bezbednosnom sektoru.

"Još jedino imamo obavezu prema SPC i njihovim glasačima da glasamo za Zakon o slobodi veroispovesti, a oni koji bezrezervno podržavaju Milivoja Katnića i Zorana Lazovića, više neće imati našu podršku", poručila su trojica lidera.

To će, ističu, biti njihova platforma na sastanku koji će inicirati sa predsednicima svih stranaka, članica tog saveza, od kojih će tražiti da se odrede prema izjavi specijalnog tužilaštva.

Pročitajte još;

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala