„Jermenija bez Nikola“: Akcije građanske neposlušnosti u Jermeniji, počela hapšenja /video/

© Sputnik / Aram NersesyanProtesti u Jerevanu, 25. decembar
Protesti u Jerevanu, 25. decembar  - Sputnik Srbija
Pratite nas
U prestonici Jermeniji pristalice opozicije su ponovo organizovale protest tokom koga su blokirali centralni bulevar u Jerevanu gde se nalazi rezidencija predsednika i zgrada parlamenta. Međutim, policija je brzo preuzela stvar u svoje ruke, javlja dopisnik Sputnjika.

Pristalice opozicije, koje zahtevaju ostavku premijera Jermenije Nikola Pašinjana, u jednom momentu su blokirale saobraćaj na raskrsnici u centru prestonice. Okupljeni skandiraju parole „Jermenija bez Nikola“, „Nikol, odlazi“, „Nikol, izdajnik“, a policija je pokušava da ih potisne sa ulice. Usledila su hapšenja demonstranata.

Policija je nekoliko pristalica opozicije privela u policijske automobile i odvezla u policijske stanice. Nakon toga su se demonstranti sklonili sa prometnog dela ulice.

Neredi i protesti opozicije u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala